Papa Benedict al-XVI-lea: „La nașterea lui Iisus nu au asistat animale”

Apropo.ro / 21.11.2012, 16:00
Papa Benedict al-XVI-lea:
Papa Benedict al-XVI-lea a declarat că la nașterea lui Iisus nu a asistat niciun animal, așa cum le este ilustrat creștinilor.

În apropiere de Sărbătorile de Iarnă, Papa Benedict al-XVI-lea (Joseph Aloisius Ratzinger) transmite câteva afirmații menite să împrăștie magia Crăciunului, prin cărțile publicate. El este de părere că imaginea simbolică a animalelor adunate în jurul lui Iisus, la naștere, este un mare fals. Imaginea descrisă cu animalele în staul este doar o invenție.

Papa Benedict al-XVI-lea argumentează cele declarate că nu există nicio astfel de descriere în Biblie.

Mai mult, nici îngerii nu le-au cântat magilor când i-au anunțat de nașterea Fiului Domnului în Bethlehem, ci le-au vorbit.

carte Papa Benedict

Se poate ca Iisus să se fi născut într-un staul, dar nu este nicăieri menționat faptul că acolo erau și animale„, spune Papa Benedict.

Singurul lucru care este adevărat, și nu-l contestă nici Papa, este faptul că Fecioara Maria era virgină.

„Duhul sfânt se va pogorî peste tine și puterea Celui Prea Înalt te va umbri. De aceea Sfântul care se va naște va fi numit Fiul lui Dumnezeu” (Luca 1:31-35).

Papei i-au displăcut decorurile care se pregătesc în Biserici sau locuri speciale din orașe, care exemplifică Nașterea Domnului, în fiecare an. Cu toate acestea, el a fost de părere că oamenii vor schimba această tradiție.

Afirmațiile Suveranului Pontif au fost incluse într-o carte scrisă de el, care a fost lansată miercuri