Papa Benedict al XVI-lea viziteaza SUA

Apropo.ro / 16.04.2008, 12:21
Papa Benedict al XVI-lea a inceput de ieri o vizita in SUA, prima a unui lider al Bisericii Catolice dupa atentatele din 11 septembrie 2001.

In cele sase zile petrecute in America, Papa va avea intrevederi cu presedintele George W. Bush, va oficia mai multe slujbe si va rosti un discurs in fata Adunarii Generale ONU. Cele mai asteptate evenimente sint cele doua liturghii programate sa aiba loc pe doua dintre cele mai mari stadioane de baseball din tara – Nationals, din Washington, si Yankees, din New York. Peste 100.000 de oameni si-au procurat deja bilete ca sa asiste la slujbe.

In timpul discutiei cu George W. Bush, Benedict al XVI-lea va evita probabil temele spinoase de politica externa si va aborda subiectele in care Vaticanul si Casa Alba au o pozitie comuna. Printre acestea se numara interzicerea avorturilor, a eutanasiei si a cercetarilor pe celule stem. Chestiunile delicate precum razboiul din Irak si pedeapsa capitala vor fi probabil scoase de pe agenda de zi, deoarece Papa are obiceiul sa evite divergentele cu liderii statelor pe care le viziteaza.

Vizita Papei a dus la adoptarea unor masuri stricte de securitate. Adevaratele provocari pentru fortele de ordine vor fi aparitiile Suveranului Pontif pe stadioane – programate pentru 17 aprilie la Washington si 20 aprilie la New York.