Papa Francisc a permis practicarea exorcismului

De: Marian Andrei / 04.07.2014, 16:45
Papa Francisc a permis practicarea exorcismului
Practicile mediavale ale exorcismului vor fi oficial o metodă de luptă împotriva răului după ce Papa Francisc a aprobat folosirea acestora în cadrul canoanelor catolice.

În avangarda luptei împotriva Diavolului se află Asociația Internațională a Exorcismului, care reunește 250 de preoți din 30 de țări, experți în exorcism, conduși de Reverendul Francesco Bamonte.

Potrivit ziarului oficial al Vaticanului,  L”Osservatore Romano, un comitet al Bisericii Catolice a examinat regulamentul de funcționare al Asociației, pe care l-a găsit „pur”, astfel că aceasta va funcționa cu binecuvântarea Bisericii Catolice.

Spre deosebire de predecesorii săi, Papa Francisc are o puternică aplecare pentru a personifica Diavolul, Satana fiind menționată regulat în discursurile sale.

Mesajul Papei a fost extrem de clar, încă din discursul de la investitură: „Cine nu îl slăvește pe Domnul slăvește Diavolul”.

Papa a încercat, la rândul său, exorcismul. Anul trecut și-a pus mâinile pe capul unui bărbat despre care se spunea că este posedat de patru demoni, iar exorciștii au declarat că ceea ce a rostit cu acea ocazie Suveranul Pontif au fost fragmente dintr-o rugăciune de „eliberare”.