Papa Francisc consideră Internetul un „dar de la Dumnezeu”

De: Mia Nicolescu / 25.01.2014, 13:30
Papa Francisc consideră Internetul un
Papa Francisc i-a îndemnat pe catolici să fie "cetățeni digitali" constructivi, folosind Internetul, pe care l-a calificat drept un "dar de la Dumnezeu".

Suveranul Pontif a făcut public primul său mesaj pe rețelele sociale, transmis tradițional în fiecare an cu ocazia Sfântului Francisc de Sale, ocrotitorul jurnaliștilor, intitulat „comunicarea în folosul unei autentice culturi a întâlnirii”.

În acest mesaj, Papa Francisc afirmă că „Internetul poate oferi posibilități de întâlnire și solidaritate între toți oamenii și că acesta reprezintă un lucru bun, un dar de la Dumnezeu”.

De asemenea, potrivit AFP, Suveranul Pontif a atras atenția asupra riscului excluziunii, dezorientării, închiderii și ignoranței, care pot fi favorizate de Internet.

„Mărturisirea evanghelică creștină nu se face printr-un bombardament cu mesaje religioase, ci prin voința de a ne oferi altora, prin disponibilitatea de a ne implica răbdător și respectuos în problemele și în remedierea dubiilor altora”, a subliniat Francisc, citat de Avvenire.

Citește mai multe despre „Papa Francisc califică Internetul drept „un dar de la Dumnezeu” și îi îndeamnă pe catolici să-l folosească pentru un „dialog autentic” pe Mediafax.ro!