Papa Francisc își vinde Harley-ul în scopuri caritabile

De: Marian Andrei / 20.10.2013, 11:38
Papa Francisc își vinde Harley-ul în scopuri caritabile
Papa Francisc a scos la licitație, săptămâna trecută, o motocicletă Harley Davidson Road King în valoare de 20.000 de euro, primită cadou anul trecut, banii obținuți fiind destinați asociației catolice Caritas.

Fondurile vor finanța în cea mai mare parte renovarea cantinei populare și a centrului de primire Don Luigi Di Liegro din Roma, care primește în jur de 1000 de persoane fără adăpost pe zi, informează Le Figaro.

Acest gest nu este surprinzător, Papa Francisc subliniind importanța modestiei inclusiv cu privire la mijloacele de transport ale clerului. Suveranul pontif a afirmat chiar în timpul unei întâlniri cu un grup de seminariști că „i se rupe inima când vede câte un preot într-o mașină ultimul răcnet”.

Papa Francisc a primit cadou două motociclete Harley Davidson în luna iunie a anului trecut, cu ocazia aniversării a 110 ani de la înființarea cunoscutei mărci americane. Cu acel prilej, Papa Francisc a binecuvântat câteva sute de fani Harley Davidson, adunați în Piața Sf. Petru din Roma.