Papa Francisc: „Nu există Iadul, Eva și Adam”

Apropo.ro / 05.03.2014, 14:00
Papa Francisc:
În cadrul unei cuvântări publice, Papa Francisc a dezvăluit câteva dintre misterele lumii reușind să-i uimească pe toți ascultătorii. Ba chiar a și înjurat!

Se pare că Papa Francisc nu crede în scrierile biblice conform cărora, pe lumea cealaltă, pe unii îi așteaptă Iadul, dar și faptul că ne tragem din părinții Adam și Eva.

Pentru că distracție și pentru că informație! Noi te placem, tu ne PLACI?

Omul Anului 2013, cum a fost Papa numit de către revista Time, este un catolic credincios dar spune că biserica nu mai crede în Iad ca fiind acel loc în care oamenii suferă.

„Biserica nu mai crede în Iadul literal ca fiind locul în care oamenii suferă și sunt chinuiți de către Satana. Această doctrină este incompatibilă cu dragostea nemărginită pentru Dumnezeu. El nu este un judecător dur, ci un prieten și un iubitor al umanității. Dumnezeu caută să nu condamne ci doar să îmbrățișeze. Precum povestea despre Adam și Eva, unde vedem Iadul ca un instrument literal. Iadul este mai degrabă o metaforă pentru un suflet singur, izolat, dar toate aceste suflete vor fi unite prin dragoste cu Dumnezeu” spune Papa Francisc.

El a mai adăugat: „Toate religiile sunt adevărate, pentru că există în inimile tuturor care cred în ele. Ce fel de adevăr este acolo? În trecut, biserica era aspră cu cei care păcătuiau și aveau o viață imorală. Astăzi nu mai facem asta. Precum un tată iubitor care nu-și condamnă copiii. Biserica are loc și pentru heterosexuali și homosexuali, suntem pro-viața, pro-alegere, pentru conservatori și liberali, ba chiar și comuniști. pentru toți suntem aici. Îl iubim și slăvim pe Dumnezeu”.

O altă exprimare a Papei Francisc a uimit, atunci când a citit greșit un cuvânt în limba italiană. Pe când toți credincioșii erau adunați în Piața Sf. petru, Papa a scăpat o înjurătură. El a citit cuvântul caso și a rostit cazzo, termen care se referă la organul genital masculin. În acest discurs al său, Papa Francisc vorbea despre situația prezentă din Ucraina.

În ultimile șase luni, cardinali catolici, episcopi și teologi au discutat despre viitorul bisericii și redefinirea doctrinelor și dogmelor catolice. Poate de aici și schimbarea în discursurile Papei Francisc.