Paradă de tramvaie vechi, în București

De: Dragos Tanase / 24.12.2014, 18:00
Paradă de tramvaie vechi, în București
Regia Autonomă de Transport București (RATB) organizează, sâmbătă - 27 decembrie, o paradă de tramvaie, în București, cu ocazia împlinirii a 120 de ani de la punerea în funcțiune a primului tramvai electric din Capitală.

Parada tramvaielor electrice dedicată împlinirii a 120 ani de la darea în folosință a primului tramvai electric din București va avea loc sâmbătă, 27 decembrie 2014, scrie b365.ro.

Astfel, de la ora 10.00, de la Depoul Victoria, va pleaca un convoi de tramvaie pe ruta Șos. Ștefan cel Mare, Bucur Obor, Calea Moșilor, Piața Sf. Gheorghe și retur.

Convoiul va face o singură cursă de la Depoul Victoria la Sfântul Gheorghe și se va retrage apoi spre Depoul Victoria. Bucureștenii sunt invitați de RATB să participe la paradă și să circule cu aceste tramvaie, călătoria fiind gratuită.

Convoiul va avea în frunte bătrânul V056, care a fost realizat în 1955 în atelierele centrale ale ITB, urmat de un tramvai Tatra, un V3A, Bucur 1 și ultimul Bucur LF, proiectat și realizat integral în cadrul uzinei proprii.

De asemenea, pe parcursul întregii zile, la Sfântul Gheorghe, va staționa un tramvai de epocă în interiorul căruia se va organiza un muzeu care să ilustreze istoria transportului din Capitală. Acest „muzeu” va fi deschis pentru curioși sâmbătă, de la 8.00 la 21.00.