Paradele de moda sunt numai pentru cunoscatori

Apropo.ro / 10.02.2006, 13:45
Paradele de moda sunt numai pentru cunoscatori
Daca lumea s-ar lua dupa hainele care au fost prezentate în cadrul saptamânii modei de la New York, barbații ar merge la munca purtând pantaloni verzi a la Peter Pan, iar femeile ar trebui sa se îmbrace la birou în rochii din pene roz și mov, transmite Reuters. Experții

Daca lumea s-ar lua dupa hainele care au fost prezentate în cadrul saptamânii modei de la New York, barbații ar merge la munca purtând pantaloni verzi a la Peter Pan, iar femeile ar trebui sa se îmbrace la birou în rochii din pene roz și mov, transmite Reuters.

Experții sunt de parere ca persoanele pasionate de cele mai noi tendințe în domeniul vestimentar nu trebuie sa ia prea în serios hainele pe care le vad prezentate la astfel de evenimente. În plus, ei susțin ca este nevoie de ochiul format al unui expert pentru a selecta ținutele care pot fi purtate la birou dintre extravaganțele și zorzoanele paradelor de moda.

„Nu cred ca paradele de moda se adreseaza oamenilor obișnuiți”, a declarat Robert Burke, managerul unei companii de consultanța în domeniul produselor de lux. „Daca încerci sa înțelegi un show de moda, vei fi probabil foarte dezamagit. Este un cerc închis”, a adaugat el.

Exista și unii designeri care simplifica oarecum lucrurile, oferind și ținute „normale” în cadrul colecțiilor prezentate la astfel de evenimente. Haine de birou au putut fi admirate, la New York, în colecțiile unor creatori precum Diane von Furstenberg, Ellen Tracy, Cynthia Steffe, Iisli, Carolina Herrera, Charles Nolan, Michael Kors, Kenneth Cole și Ralph Lauren.

Numeroși designeri îngreuneaza însa sarcina celor care cauta ținute purtabile printre creațiile lor însa, de regula, colecțiile extravagante sunt urmate de lansarea unor linii de haine mai cuminți, care pot fi vândute în magazine. Astfel, John Bartlett poate face prezentari în care sa trimita pe scena tineri îmbracați în pantaloni mulați verzi precum cei ai lui Peter Pan, Heatherette își permite sa-și expuna manechinele în rochii roz din pene, în timp ce Marc Jacobs nu are probleme în a-și îmbraca modelele ca pe niște vagabonzi.

„Când iei parte la astfel de prezentari trebuie sa exagerezi puțin pentru a putea sa îți transmiți mesajul. Trebuie sa duci lucrurile la limita sau sa fii chiar puțin ridicol”, admite Godfrey Deeny, critic de moda la Fashion Wire Daily.

Reprezentațiile dramatice de la evenimentul bianual de la New York, care se încheie vineri, sunt destinate redactorilor de la revistele de moda, care le vor interpreta și vor publica ghiduri privind tendințele sezonului urmator.

Observatorii de la New York au stabilit deja care vor fi elementele care vor influența tendințele lunilor urmatoare: fustele înfoiate pentru femei și centurile late pentru barbați.

Mediafax