Paradise Lost revine la București, pe 27 septembrie 2014

De: Carmen Ulian / 13.06.2014, 13:00
Paradise Lost revine la București, pe 27 septembrie 2014
METALHEAD Meeting revine anul acesta cu o ediție aniversară de "METALHEAD 10 ani", ce va avea loc pe 27 septembrie 2014, la Arenele Romane din București. Află prețul biletelor ce au fost puse în vânzare.

Cea de-a doua ediție a METALHEAD Meeting a avut loc în dată de 7 iunie, la Arenele Romane, unde aproape 3500 de rockerii i-au putut vedea live pe Sepultura, Moonspell și Arkona, alături de alte 4 trupe.

După succesul răsunător al festivalului, METALHEAD Meeting revine anul acesta cu o ediție aniversară de „METALHEAD 10 ani”, ediție ce va avea loc în dată de 27 septembrie, la Arenele Romane din București.

Headlineri ai ediției aniversare din septembrie sunt britanicii de la PARADISE LOST (gothic/doom metal – UK) și finlandezii de la FINNTROLL (folk metal – Finlanda)!

Alături de PARADISE LOST și Finntroll, pe scenă vor mai urca HATESPHERE din Danemarca, pentru a două în România, după prezenta din 2013 tot la METALHEAD Meeting, alături de Hypocrisy și Lake Of Tears, trupa finlandeză PROFANE OMEN plus încă 3 nume pe care le vom anunța curând.

Deși este neobișnuit ca un festival să aibă două ediții în același an, fiind an aniversar de 10 ani de METALHEAD, echipa noastră crede că publicul rock și metal din România merită să se bucure de două de astfel de evenimte! Ca de obicei, vom avea 7 trupe pe scenă!„, declară organizatorii.

Biletele sunt deja în vânzare pe www.iabilet.ro iar bilete fizice găsiți în rețeaua IaBilet (Magazinele UMAN, Senia și Perfect Tour: www.iabilet.ro/retea) precum și pe www.eventim.ro și www.myticket.ro și în rețelele Eventim și Myticket (Diverta, Humanitas, Magazinul Muzică, Mag. Vodafone și Orange etc..)

Prețurile biletelor sunt următoarele:

– 65 de lei Acces General și 80 de lei Golden Circle (până pe 1 iulie) – număr limitat la 100 de bilete de fiecare categorie

– 80 de lei Acces General și 110 de lei Golden Circle (până pe 1 august)

– 100 de lei Acces General și 130 de lei Golden Circle (până pe 1 septembrie)

– 120 de lei AG și 150 de lei Golden Circle (până pe 27 septembrie și la intrare)

Paradise Lost sunt o trupă britanică de gothic/doom metal, fondată în 1988 în Halifax, Marea Britanie. Cu 13 albume la activ, cel mai recent lansat acum 2 ani, trupă este considerată fondatoarea stilului Gothic Metal, denumire acordată datorită albumului Gothic, lansat în 1991, o producție vitală pentru mișcarea metal din întreaga lume. Sound-ul trupei s-a perfecționat treptat la mijlocul anilor 90, trupa ajungând să încorporeze în piesele sale foarte multe instrumentații electronice, mai ales de pe albumul din 1997, „One Second”.

Piese precum „One Second”, „Forever Failure”, „Erased”, „Say Just Words”,” Gothic” sau „Aș I Die” sunt fredonate de rockeri din toată lumea și încă sunt în powerplay-urile radiourilor de profil de pe tot globul, iar Paradise Lost este un headliner de necontestat la majoritatea festivalurilor din Europa și de peste ocean.

Lineup-ul trupei a rămas foarte stabil de-a lungul timpului, avand-ul pe Nick Holmes la voce, Greg Mackintosh și Aaron Aedy la chitara și pe Steve Edmondson la chitara bas. Holmes și Mackintosh sunt principalii compozitori ai grupului britanic

Paradise Lost este o sursă continuă de inspirație pentru majoritatea artiștilor de gen din lume, solistul Katatonia declarând chiar că trupă să a pornit că o „trupă tribut Paradise Lost”.

Să nu uităm și că prima prezență în România a britanicilor de la Paradise Lost a fost exact acum 20 de ani, pe 11 iunie, în 1994 la Skip Rock pe Stadionul Dinamo, un concert cu casa închisă.

Albume precum „Gothic”, „Icon” sau „Draconian Times” au scris istorie și rămân inscripționate pe altarul rockului și metalului internațional !