Parazăpezi din crengi și arbuști. Oare vor mai fi furate?

De: Marian Andrei / 26.11.2013, 09:52
Parazăpezi din crengi și arbuști. Oare vor mai fi furate?
Exasperat de furtul parazăpezilor metalice din anii trecuți, dar și de bugetul insuficient, primarul unei comune vasluiene a găsit o soluție inedită: parazăpezi din împletituri de crengi și arbuști.

Principalele drumuri de acces spre comuna vasluiană Viișoara vor fi protejate în această iarnă de parazăpezi făcute din împletituri de crengi și arbuști, soluție găsită de autoritățile locale după ce panourile metalice puse în iernile trecute pe marginea drumurilor au fost furate.

Dacă ai nevoie de un serviciu meteo mai detaliat, vizitează vremea apropo

Investiția făcută de autoritățile din Viișoara nu a costat niciun leu, în condițiile în care arbuștii folosiți la parazăpezi au fost tăiați de pe marginea unui drum comunal, unde primăria a făcut defrișări.

„Ca și forță de muncă, am participat majoritatea angajaților din primăriei, de la paznic și șeful pompierilor, până la viceprimar și primar. Dacă la parazăpezile metalice trebuia să angajăm oameni care să le păzească, ceea ce nu ne permitea bugetul, pe acestea din crengi și arbuști nu le fură nimeni. De aceea, le considerăm foarte eficiente”, a declarat primarul Liviu Pârciu.

Parazăpezile din împletituri de crengi și arbuști au o înălțime de 1,5 metri și, însumate, se întind pe o lungime de peste doi kilometri.