Parcările de suprafață din București ar putea fi privatizate

De: Carmen Ulian / 10.02.2015, 11:00
Parcările de suprafață din București ar putea fi privatizate
Autoritățile locale intenționează să pună la punct un nou sistem de management al parcărilor on-street care va include amenajarea și integrarea lor în peisajul urban.

Obiectivul noii strategii de parcare este acela de a decongestiona traficul din oraș și de a îmbunătăți colectarea taxelor de parcare la suprafață.

„În acest moment nu există o organizare clară și eficientă a locurilor de parcare de la suprafață. Primăria va face un studiu în care se vor urmări cele două variante de administrare a parcărilor de suprafață, respectiv gestionarea lor ca și până acum de municipalitatea sau externalizarea serviciului și trecerea parcărilor în administrarea unui operator privat. Vor fi analizate ambele variante, iar Consiliul General va alege una dintre aceste variante, după finalizarea studiului”, au explicat pentru B365.ro, surse din cadrul Primăriei Capitalei.

Autoritățile locale intenționează să pună la punct un nou sistem de management al parcărilor on-street care va include amenajarea și integrarea lor în peisajul urban, introducerea unui sistem automatizat de plăți și supraveghere și instalarea de parcometre și bariere. Un proiect de hotărâre privind elaborarea unui studiu în acest sens va fi supus aprobării Consiliului General al Municipiului București în ședința de joi. Noul studiu va analiza două variante de administrare a locurilor de parcare din București: de către Primăria Capitalei sau de către un operator privat. Varianta finală va fi aleasă tot de Consiliul General.