Parcul Codrii Vlăsiei, amenajat în apropiere de București

Apropo.ro / 16.04.2013, 10:40
Pădurea Codrii Vlăsiei din apropierea Capitalei va fi amenajat ca spațiu de relaxare. Totul pe o suprafață de 800 de hectare.

Viitorul parc se află la 19 kilometri de Capitală și se dorește a fi un loc de relaxare – atât pentru bucureșteni, cât și pentru oamenii din localitățile limitrofe.

De patru ori mai mare decât parcul Herăstrău și de două ori mai întins decât toate parcurile bucureștene la un loc, Parcul Codrii Vlăsiei va avea trasee pentru bicicliști, poienițe pentru picnic și grătare, dar și trasee pentru cățărări în copaci.

parc codrii vlasiei

Parcul Codrii Vlăsiei este de fapt o pădure foarte mare de lângă București, proprietate privată, cu suprafața de peste 800 hectare. Pădurea va fi deschisă publicului ca un parc, în luna mai sau, cel mai târziu, în iunie, promit fondatorii.

Parcul va avea trasee pentru biciclete, alergări sau plimbări, cu marcaje clare în pădure și o hartă pe care orice vizitator o va primi la intrare. Totodată, va fi construit aici un dirtpark, cu ajutorul comunității de bicicliști din București care se implică în mod voluntar pentru construirea acestuia.

Vor fi amenajate poienițe pentru picnic, grătare și jocuri de vară (badminton, tenis de masă) și un poligon pentru tir cu arcul, cu ținte si arcuri profesioniste. Totodată, se va deschide un restaurant cu terasă, cu mâncare de inspirație mediteraneeană.

harta

Vor fi organizate o multitudine de evenimente, concerte în aer liber, cursuri pentru copii și adulți (muzică, pictură, acuarelă, teatru, arhitectură vegetală, artă medieval), concursuri pentru biciclete, alergări și tir.

Parcul va include o porțiune de Tura-Vura Aventura , adică exerciții prin copaci, la cel puțin 3 metri de sol. Aici vor fi montate tiroliene, se vor permite cățărările pe panouri din lemn, pe plase si corzi, pentru jocuri de echilibru și curaj. Nouă trasee de dificultate progresivă vor fi amenajate pentru adulți și copii, dar și un traseu tandem care poate fi parcurs doar de câte două persoane.

Prețul unui bilet de intrare va fi de 5 lei, iar în prima lună de la inaugurare accesul va fi liber.