Parcul Natural Văcărești are și un observator

De: Carmen Ulian / 06.06.2014, 09:00
Parcul Natural Văcărești are și un observator
Parcului Natural Văcărești are și un observator, cel mai mare de acest fel din țară și din lume.

Cel mai mare observator urban din România și din lume a fost inaugurat la Centrul de Observare al Parcului Natural Văcărești. Acesta se află la etajul 17 al turnului T4 din complexul rezidențial Asmita Gardens, și are o suprafață de 400 mp.

Accesul vizitatorilor se face gratuit, dar cu programări prin e-mail la adresa [email protected].

parcul vacaresti

În cadrul Centrului de Observare al Parcului Natural Văcărești, cei interesați pot avea contact cu biodiversitatea urbană, pot schimba idei cu specialiști în protecția mediului, pot gândi proiecte și acțiuni dedicate mediului și spațiilor verzi urbane.

Frecvența acestor evenimente va fi de cel puțin două evenimente pe lună, iar accesul publicului la Observator va fi permis gratuit, pe bază de programare, prin e-mail.

Observatorul va pune la dispoziția celor interesați 4 binocluri profesioniste, o lunetă, determinatoare ornitologice și materiale de informare.

Centrul de observare, deschis de asociațiile Kogayon, Salvați Dunărea și Delta, Ecopolis, alături de revista National Geographic România, și-a întâmpinat joi primii vizitatori cu o expoziție de fotografii cu diferite animale și păsări care trăiesc în „Delta Văcărești”, într-un decor cu stuf și petice de iarbă și cu sunete de păsări de baltă.