Parcuri de distractie celebre

Apropo.ro / 28.09.2004, 14:10
Parcuri de distractie celebre
Sunt locuri pe care le-ai vazut la televizor, despre care ai citit în ziare ori ți-au povestit cei care le-au vizitat. Sunt locuri la care viseaza orice copil și ale caror atracții stârnesc suspine și curiozitați chiar și în rândul


Sunt locuri pe care le-ai vazut la televizor, despre care ai citit în ziare ori ți-au povestit cei care le-au vizitat. Sunt locuri la care viseaza orice copil și ale caror atracții stârnesc suspine și curiozitați chiar și în rândul adulților. Iata cele mai interesante cinci parcuri de distracție din lume și surprizele pe care le ofera ele.

Disney World

Oare mai poți spune despre Disney ceva ce n-a mai fost spus vreodata? Toate cele patru Disneyland-uri (Anaheim-California, Orlando, Tokyo și Paris) sunt uluitor de mari, cuprind absolut totul, de la jocuri, restaurante, animale și parcuri acvatice, pâna la centre de învațamânt, și îl au ca imagine pe celebrul șoricel Mikey Mouse.

Walt Disney-ul din Orlando se împarte în patru parcuri tematice: Magic Kingdom, DisneyÂ’s Animal Kingdom, Epcot și Disney-MGM Studios, unul mai atragator decât altul, Disney-ul din Anaheim, California ofera vizitatorilor șansa sa practice rafting-ul și alte sporturi extreme, iar Disney-ul din Paris îi invita sa faca cunoștința cu cele mai îndragite personaje de desen animat: Mikey Mouse și iubita lui, Minnie, rațoiul Donald și câinele Goffie.

Însa cel mai vizitat parc de distracție din lume ramâne Disneyland-ul din Tokyo, cu peste 17.000.000 de vizitatori în 2002. Probabil acesta este și motivul pentru care compania planuiește sa mai construiasca un Disney în Hong Kong!

Everland

Primul parc tematic din Coreea de Sud a fost deschis în 1976 sub denumirea de Yongin Farmland, iar șase ani mai târziu a fost cumparat de Samsung, modernizat și botezat Everland. În prezent, Everland ocupa locul cinci în lume din punct de vedere al popularitații, este mai bine cotat ca Epcot, Disney MGM și DisneyÂ’s Animal Kingdom și cuprinde trei parcuri tematice: Festival World, Caribbean Bay și Speedway.

Festival World pune la dispoziția turiștilor 40 de atracții, printre care gradina zoologica și festivalurile sezoniere (cel mai atragator este Festivalul Lalelelor), în parcul acvatic Caribbean Bay vizitatorii se pot relaxa în piscinele cu ginseng, iar Speedway este raiul iubitorilor de Formula 1.

Turiștii se bucura, de asemenea, de partidele de golf și deliciile culinare de aici, preparate dupa rețete tradiționale coreene, chinezești și americane.

Discovery Cove

Conceput ca o serie de lagune, stânci de corali, râuri, plaje cu nisipuri albe și permițând accesul a doar 1000 de persoane, Discovery Cove din Orlando este un model inedit de parc tematic.

Principala atracție de aici este interacțiunea cu animalele. Vizitatorii pot înota laolalta cu delfinii, învațând câte ceva despre comportamentul acestora, pot face scufundari pentru a admira de aproape coralii și pot descoperi imensa colivie care gazduiește 300 de specii de pasari tropicale (colibri, pasari cântatoare) din întreaga lume.

Turiștii pot înota, de asemenea, în apele râurilor, admirând priveliștile tropicale din jurul acestora.

Universal Studios

Celebrele Universal Studios au fost create pentru ca iubitorii de filme sa experimenteze ceea ce și-au dorit dintotdeauna: sa intre în pielea personajelor din film. Bineînțeles ca acest lucru este palpitant, uneori chiar înfricoșator, dar poate fi și amuzant.

Atât în Orlando, cât și la Hollywood, unde se afla cele doua parcuri tematice, amatorii pot trai pe viu atmosfera din Men in Black, lasându-se atacați de extratereștri, sunt nevoiți sa supra-viețuiasca tornadei ca în Twister, se pot plimba cu bicicleta prin aer exact ca în E.T și se pot lupta (pe bune!) cu roboții din Terminator 2.

Parcurile cuprind, de asemenea, zone dedicate copiilor. Cei mici au prilejul sa intre în pielea lui Popeye Marinarul, sa fie pentru o zi Spider-Man sau sa se dea cu rolele pe pistele special amenajate.

Parcul Asterix

Pentru francofili, fanii personajului franțuzesc de desen animat, Asterix, ca și pentru toți cei dornici de experiențe de neuitat, Parcul Asterix pare sa fie locul ideal. Situat în partea de nord a Parisului, acesta gazduiește toate personajele comice, care își au radacinile în mitologia galica.

Așa ca nu e de mirare ca numele atracțiilor de aici (Zborul lui Icar, Spionii lui Cezar, Coborârea pe Styx) sunt diferite de cele din parcurile tematice din America.

Pe lânga mașinariile sofisticate care le asigura o doza considerabila de adrenalina, aici vizitatorii au parte de numeroase spectacole, printre care: Rapirea Mona Lisei și spectacolul Mușchetarilor.

Parcul Asterix mai include un hotel, patruzeci de magazine, șase restaurante și zeci de pizzerii.