Parcuri fără distracţii

De: Mioara Tronaru / 03.09.2008, 12:00
Parcuri fără distracţii
Cu intenţia unui top al celor mai incitante jocuri din parcurile de distracţie, Mădălina Preda a dat peste mult kitsch şi prea puţine distracţii. La mijlocul căutărilor o rază de lumină a înseninat situaţia, iar un top 4 a fost complet. În ordine descrescătoare….

4.Herăstrău
Trebuie să recunosc că acum 10 ani obişnuiam să casc ochii la toate jucăriile şi maşinuţele de lângă Pavilionul H. Parcul de distracţie de pe marginea lacului avea un foarte mic, dar numai bun pentru un copil, montagne russe, o pistă de Bumper Cars, un mini-poligon de tir şi înspăimântătoarea Caracatiţă din ale cărei braţe de fier era foarte probabil să cazi dacă nu te ţineai bine. Astăzi montagne russe-ul a fost înlocuit cu o nereuşită pistă de karting înconjurată de 30 de anvelope second hand.

Maşinuţele nu mai prind deloc viteză şi impactul e prea mic ca să-ţi gâdile în vreun fel natura de vitezoman. Alegerea Time Out: The Destroyer, o maşinărie în care se aliniază pe scaune 2 rânduri de oameni care, dintr-un motiv sau altul, au chef 1. să li se facă rău sau 2. să ţipe. The Destroyer este un fel de canapea mobilă care pendulează în stânga, în dreapta, în sus sau în jos, din ce în ce mai repede făcându-ţi cheile să iasă din buzunar şi mâncarea din stomac.
Preţuri: The Destroyer 5 lei/tura, Bumper Cars 5 lei/maşinuţa/5 min

3.Tineretului

Singurul montagne russe din Bucureşti ar trebui să fie măcar unul spectaculos. Ei bine, cel din parcul Tineretului este mai mult decât spectaculos din cauza riscului dezmembrării maşinăriei. Dacă te ţin picioarele şi inima, tot nu-ţi recomandăm să te urci în rollercoaster din cauza numărului de accidente înregistrate. Dacă tot ai ajuns aici, Time Out îţi propune un nou tip de ameţeală în coarda elastică. Un domn foarte galant te va înhăma cu echipamentul de protecţie. După ce eşti echipat, te urci pe o mică trambulină şi eşti legat de coarde elastice care îţi permit să sari şi să te roteşti în voie în orice direcţie doreşti. Partea proastă: după ce te dai jos, ai impresia că pluteşti şi dacă te laşi prea moale, rişti să cazi din picioare.
Preţuri: Montagne russe 5 lei/tura, Coarda elastică 5 lei/3 min

2.Water Park
În lipsa trenuleţelor de mare risc pe timp de vară, puteţi să vă riscaţi la Water Park într-o cursă pe tobogane (sunt 25 în tot parcul). Încercaţi să nu evitaţi weekendul pentru o vizită sau veţi împărţi toboganele cu restul oamenilor încinşi de căldură din Bucureşti şi împrejurimi. În timpul săptămânii, însă, parcul este aproape gol, iar toboganele sunt mai mult ca sigur libere.
Preţuri: L – V (09:00 – 20:00) 30 lei pentru adulţi şi 15 lei pentru copii, S – D (09:00 – 20:00) 45 lei pentru adulţi şi 20 lei pentru copii

1.Aventura Park
Cel mai distractiv parc din Bucureşti se află… lângă Bucureşti, la 15 km. Deşi nu se încadrează chiar în categoria parcuri de distracţie, ci mai degrabă de aventură, parcul din pădurea Lucianca stârneşte cel mai mare amuzament fizic din topul nostru. În luminiş găseşti chiar şi o piscină, dar cel mai interesant este traseul de escaladă prin copaci. Caţără-te în copac, păşeşte pe scările din sfoară, traversează pădurea agăţat de tiroliană, sari prin cauciucurile împrăştiate pe traseu şi, la final, aterizează în piscină. Ce mai, un fel de army-show pentru oameni mari, dar şi pentru copii.

Preţuri: intrarea în parc costă 35 lei pentru adulţi şi 25 lei pentru copii, studenţi şi pensionari şi permite accesul la escalada în copaci, mini golf, piscină, parcurs de sănătate, table, şah şi darts.
Parcul Herăstrău, intrarea de la Pavilionul H; Parcul Tineretului, intrarea de la staţia de metrou Ctin. Brâncoveanu; Water Park: Calea Bucureştilor 255A, Otopeni, lângă Complexul Hotelier Confort RIN; Aventura Parc: pădurea Lucianca, comuna Butimanu, la 15 km de Bucureşti, www.aventuraparc.ro