Parfumul, o carte de vizita

Apropo.ro / 05.05.2006, 12:05
Parfumul, o carte   de vizita
Alegerea parfumului potrivit este o adevarata arta. Miresmele divine te învaluie, îmbatandu-ti simturile, dar îti și dezvaluie personalitatea. Fiecare parfum are o anumita personalitate, un anumit fel de a te dezvalui, de a te pune în valoare. În selectarea unui parfum trebuie sa

Alegerea parfumului potrivit este o adevarata arta. Miresmele divine te învaluie, îmbatandu-ti simturile, dar îti și dezvaluie personalitatea.

Fiecare parfum are o anumita personalitate, un anumit fel de a te dezvalui, de a te pune în valoare. În selectarea unui parfum trebuie sa ții cont de gusturile tale, dar și de temperamentul și stilul tau de viața. O adevarata dilema! Achiziționarea unui astfel de produs delicat este un moment care trebuie pregatit cu multa grija. Iata cateva sfaturi care te vor ajuta sa te hotaraști mai ușor, sa faci alegerea potrivita:

Cumpara doar din magazin
Nu te grabi sa achiziționezi un produs nou, de oriunde. Produsele contrafacute pot fi tentante ca preț, dar calitatea lor este pe masura prețului. Cel mai potrivit loc de unde poți cumpara un parfum bun este doar un magazin de specialitate, unde produsele sunt depozitate corespunzator, iar calitatea lor este garantata.

Parfumul… de dimineata se cunoaste
Cel mai bine ar fi sa mergi la cumparaturi dimineața, deoarece simțurile sunt mai accentuate în aceasta perioada a zilei. Încearca mai multe parfumuri, nu te opri la primul pe care l-ai mirosit. Specialiștii spun ca nu poți compara mai mult de cinci parfumuri: simțul tau olfactiv este suprasolicitat și nu mai poate face o distincție clara între arome.

Arta de a savura un parfum
Atunci cand încerci o noua aroma, pulverizeaza puțin produs pe mana, dar nu freca locul unde ai aplicat parfumul. Suavele note de început se vor modifica! Dupa ce ai mirosit unda de parfum, îndeparteaza mana de nas și așteapta un timp înainte de a-l mirosi din nou. Vei simți notele de mijloc, care constituie esența oricarui parfum. Mirosul real al acestuia îl vei simți, însa, dupa mai multe minute, cand se vor „instala” notele de baza ale parfumului.

Mini-ghid parfumat
Parfumurile orientale – Senzualitate

Sunt parfumuri voluptuoase, care înfierbanta imaginația, perfecte pentru o ținuta de seara, eleganta și sexy. Parfumul oriental (abordat, în trecut, de „vampele” cu pretenții de femei fatale) a devenit în timp aroma preferata a femeilor independente, fara prejudecați, care doresc sa-și traiasca viața cu intensitate.

Parfumuri padurețe – „Declarație de independența”
Aceste arome „masculine” sunt preferate și de femeile mileniului lll, independente și puternice, care împrumuta cate ceva din stilul și personalitatea specifica sexului tare. Parfumurile padurețe pot fi abordate la ținutele clasice de zi sau la cele mai sobre de seara. Perioada potrivita pentru a fi „purtate” este cea de toamna tarzie sau în zilele mohorate de iarna.

Parfumurile florientale – Un amestec ingenios
Sunt preferate de femeile timide, nedecise înca asupra stilului propriu de viața. Pot fi „purtate” la ținutele obișnuite de seara. Reprezinta o combinație de esențe florale și mirodenii sau scoarța de copac.

Parfumurile verzi – Prospețime și tinerețe
Mirosul campiilor înverzite, al ierbii proaspat cosite sau iz de padure umbroasa, ce arome pot fi mai potrivite pentru tineri sau pentru cei cu o personalitate „adolescentina”? Vestimentația „asortata” la un parfum verde poate fi una de zi, obișnuita sau sport.

Parfumurile florale – Delicatețe și feminitate
Daca ești o doamna romantica și sensibila, alege o aroma florala. Îl poți purta și la ținutele de zi, mai elegante, precum și la cele de seara, cu condiția ca vestimentația sa fie cat mai feminina, dar nu foarte provocatoare.

Parfumurile fructate – Veselie și candoare
Acest tip de parfumuri sunt agreate de adolescenți sau de persoanele care iubesc parfumurile dulci și proaspete. Pentru ca mirosul de fruct sa fie pus în valoare, în compoziția produselor se mai adauga esențe de mirodenii, de mosc, de ambra sau florale. Aromele fructate se pot folosi pe tot parcursul anului, dar anotimpul lor este vara.