Parfumuri de damă: arome pe care să pariezi primăvara

Apropo.ro / 03.03.2022, 20:15
Parfumuri de damă: arome pe care să pariezi primăvara

Este un lucru cert faptul că mirosurile funcționează ca stimul instantaneu și ne influențează starea de spirit. Ne ajută să ne amintim trecutul sau locurile prin care am fost. De-a lungul timpului, parfumurile sau aromele erau și cele care ne permiteau să simțim schimbările sezoniere, iar acest aspect a influențat multe din creațiile pe care parfumierii le-au lansat. Primăvara este, poate, anotimpul perfect pentru a purta parfumuri damă cu arome florale, dulci sau proaspete. Poate fi dificil să alegi un parfum femei nou, deci găsești mai jos câteva exemple care ți-ar putea fi inspirație pentru acest sezon.

Parfum Dior Joy

Lansat în 2018, acest parfum femei este o odă adusă plăcerilor și vieții. Este conceput ca o aromă a energiei, a vieții, a fericirii și a stării de bine. Acest parfum Dior este compus din note florale și citrice, aroma fină lemnoasă, având o mie de nuanțe și fațete. Notele de vârf sunt de bergamotă și mandarine. Notele de mijloc sunt de iasomie, trandafir, piersică și frunze de coacăz, iar notele de bază sunt de mosc alb, lemn de santal, cedru, paciuli și benzoin.

Parfum Versace Dylan Blue

Un tribut adus feminității, acest parfum femei intens, senzual și rafinat a fost creat pentru cele care își cunosc puterea senzualității și a minții. O alchimie de note irezistibile care dansează, trezesc, se unesc și îmbrățișează. Unicitatea este dată de coacăzele negre și mărul Granny Smith, iar puterea sa este dată de buchetul floral. Notele de bază lemnoase completează parfumul și oferă acestuia senzualitate și eleganță.

Parfum Dior Miss Dior Blooming Bouquet

Așa cum spune și numele său, acest parfum Dior este un buchet floral. A fost lansat în 2014 și are o compoziție elegantă pentru a anunța primele zile ale primăverii. Este un parfum fin, creat din esență de bujori și mandarine siciliene și cu o doză de feminitate oferită de esența de trandafir și mosc alb. Notele de vârf sunt de mandarine siciliene. Notele de mijloc sunt de bujori, trandafir de Damasc, caise și piersică, iar notele de bază sunt de mosc alb.

Parfum Bvlgari Omnia Pink Sapphire

Parfumul care amestecă fantezia și realitatea. Un strop din acest parfum femei îți duce imaginația în țări îndepărtate. Cine știe Tahiti sau Polinezia? Din aceleași meleaguri din care provin florile care alcătuiesc acordurile principale ale acestei frumuseți. Un amestec de prospețime și note de piper roz fac din acest parfum o invitație la o fericire fără limite. Notele de vârf sunt de grapefruit, pomelo și piper roz. Notele de mijloc sunt de frangipani, floare tiare, piersică și trandafir. Notele de bază sunt de mosc, violetă, vanilie, note lemnoase, lemn de santal și rădăcină de iris.

Parfum Mugler Alien Flora Futura

Lansat în 2018, acest parfum femei este prezentat ca o rază de lumină și optimism care se propagă dintr-o lume a întunericului. Cu o compoziție floral-lemnoasă, este un parfum cu adevărat special și unic, perfect pentru a fi purtat în zilele de primăvară. Notele de vârf sunt de citron și lemn de Buddha. Notele de mijloc sunt de Cereus, iar notele de bază sunt de chihlimbar alb și lemn de santal.

Parfum Givenchy LInterdit

Un nou clasic neînfricat care invită femeile să-și provoace limitele și să descopere entuziasmul interzisului. O parfum floral hotărât, născut din contraste, un amestec interzis între florile albe și notele lemnoase. Prima versiune a fost creată în 1957, fiind printre primele parfumuri ale casei de modă, și este dedicat actriței Audrey Hepburn, cea mai importantă muză a celebrului designer de modă. Cea de-a doua versiune a fost lansată în 2018 și a fost creată de maeștri parfumieri Dominique Ropion, Anne Flipo și Fanny Bal. Notele de vârf sunt de pere și bergamotă. Notele de mijloc sunt de tuberoze, floare de portocal și iasomie sambac, iar notele de bază sunt de paciuli, vanilie, ambroxan și vetiver. Este un parfum ideal pentru zilele de primăvară, surprinzător, dar elegant.