Parfumurile Chanel și Dior nu sunt pe placul Comisiei Europene

De: Marian Andrei / 30.05.2014, 17:15
Parfumurile Chanel și Dior nu sunt pe placul Comisiei Europene
Casele de modă Chanel și Dior ar putea fi nevoite să schimbe compoziția unor parfumuri celebre, cum ar fi No. 5 și Miss Dior, ca urmare a unor noi reglementări ale Comisiei Europene ce vor viza protejarea consumatorilor de alergii.

Cele două parfumuri, cu o popularitate uriașă în lume, conțin mușchi, un ingredient care putea fi interzis în baza unor noi legi.

Chanel și Dior lucrează în prezent la versiuni modificate, încearcând să sintetizeze aroma care dă parfumurilor nota lemnoasă.

În 2012, un raport consultativ a recomandat limitarea severă a utilizării a 12 ingrediente – considerate piloni ai industriei parfumurilor de lux – cum ar fi citralul din uleiul de lămâi și mandarine; cumarina, din boabele de tonka și eugenolul, din uleiul de trandafir.

În replică, cei din industria parfumurilor s-au plâns de faptul că și modificări mici în compoziția parfumurilor ar putea afecta radical mirosul acestora și respectiv vânzările.

Vânzările ar putea fi afectate și de noile cerințe de etichetare, care vor solicita ca produsele să fie etichetate complet și să includă avertismente legate de alergeni, în același mod ca medicamentele, ceea ce ar putea crește costurile parfumurilor.