Părinții își lovesc copiii mai des decât o spun ei

De: Carmen Ulian / 04.05.2014, 10:00
Părinții își lovesc copiii mai des decât o spun ei
Un studiu realizat de cercetătorii americani reiese că părinții își lovesc copiii mult mai des decât recunosc acest lucru, iar "corecția" aplicată celor mici nu le îmbunătățește comportamentul.

Cercetătorii americani de la Southern Methodist University din Dallas au ajuns la concluzia că lovirea copiilor, ca metodă de corecție, este surprinzător de frecventă și că cei mai mulți părinți au recurs la aceasta mai des decât au recunoscut că o fac.

Lovirea copiilor nu rezolvă deloc problema de comportament pentru care au fost pedepsiți și că majoritatea începe să se poarte exact la fel după aproximativ 10 minute.

În cadrul experimentului efectuat de oamenii de știință, aceștia au pus dispozitive de înregistrare vocală în casele a 33 de familii diferite, conform publicației Heath Day. Timp de șase zile, cercetătorii afirmă că părinții din 15 familii participante la studiu și-au lovit copiii de 41 de ori.

Potrivit lui George Holden, coordonatorul acestui studiu, rezultatele au arătat, de asemenea, că părinții care obișnuiesc să țipe au o probabilitate mai mare de a-și lovi copiii.

Cite;te mai multe detalii despre cât de des își pedepsesc aspru părinții odraslele, pe Mediafax.ro