Părinții vor da o contribuție de 30%, pentru copiii dați la creșă

Apropo.ro / 12.10.2012, 16:20
Părinții vor da o contribuție de 30%, pentru copiii dați la creșă
Părinții vor fi obligați la plata unei contribuții pentru copiii înscriși la creșe, valoarea acesteia nu va depăși 30% din costul copilului în unitatea publică în care se face educație antepreșcolară.

Proiectul prin care părinții vor contribui cu 30% pentru copiii dați la creșă este inițiat de Ministerul Muncii, Familiei și Protecției Sociale (MMFPS).

MMFPS a pus în dezbatere publică un proiect de hotărâre privind aprobarea metodologiei de organizare și funcționare a creșelor și a altor unități de educație timpurie antepreșcolară, care stabilește că părinții/reprezentanții legali sunt obligați la plata unei contribuții, a cărei valoare este stabilită prin dispoziție a primarului în funcție de numărul de copii din familie și de venitul mediu net lunar pe membru de familie calculat pe perioada de șase luni anterioară înscrierii copilului, fără a depăși 30% din costul copilului în unitatea publică în care se oferă servicii de educație antepreșcolară.

Există și cazuri speciale când părintele este scutit de plată: au în îngrijire copii care sunt expuși riscului de separare de familie și au aprobate planuri de servicii sau beneficiază de efectele Legii nr. 341/2004 (Legea recunoștinței față de eroii-martiri și luptătorii care au contribuit la victoria Revoluției din decembrie 1989).

Citește mai multe detalii despre Părinții vor plăti pentru copiii dați la creșă. Contribuția nu va depăși 30% din costuri, pe Mediafax.ro