Parisul ar putea beneficia de acces wireless extins la Internet

Apropo.ro / 06.07.2006, 15:38
Parisul ar putea beneficia de acces wireless extins la Internet
Parisul ar putea beneficia de acces wireless extins la Internet din localurile publice pâna la sfârșitul anului 2007, a declarat primarul capitalei Franței, Bertrand Delanoe, citat de Reuters. Conform noului proiect, anul viitor vor fi înființate 400 de puncte de


Parisul ar putea beneficia de acces wireless extins la Internet din localurile publice pâna la sfârșitul anului 2007, a declarat primarul capitalei Franței, Bertrand Delanoe, citat de Reuters.

Conform noului proiect, anul viitor vor fi înființate 400 de puncte de acces gratis la Internet prin intermediul tehnologiei WiFi.

În același timp, furnizorii de servicii de Internet vor fi autorizați sa instaleze antene pe proprietați publice, poziționate strategic.

„Vom acționa rapid și ferm cu scopul de a crea cele mai bune condiții pentru Paris”, a declarat Delanoe.

Conectarea nerestricționata la rețeaua internaționala de comunicații prin Internet reprezinta un instrument esențial în creșterea gradului de competitivitate al capitalei europene la nivel mondial, a explicat Delanoe.

Proiectul presupune, de asemenea, reducerea impozitelor aplicate companiilor care instaleaza cabluri de fibra optica, cu obiectivul final de a conecta 80% din numarul total de cladiri pariziene la rețelele ultrarapide de fibra optica pâna în 2010.

„O proporție de 60% din gospodariile din Paris beneficiaza deja de conexiuni de mare viteza la Internet. Scopul nostru este nu numai de a menține aceasta situație, ci de a o îmbunatați”, a afirmat Delanoe.

Taxele de obținere a licenței pentru instalarea cablurilor de fibra optica vor fi reduse cu 25%, iar scutirea de impozit va crește la 90% pentru primii 400 de metri de cablu nou instalat care stabilește legatura între cladirile ce nu dispun de conexiune de mare viteza la Internet.

Punctele de acces wireless gratis la Internet, localizate în parcuri, piețe, librarii și alte spații publice, vor fi înființate de companii private. Contractele vor fi încheiate în urma unui concurs organizat la începutul anului 2007.

Proiectul va fi înaintat saptamâna viitoare pentru evaluare consiliului municipal.

Mediafax Business/ IT