Parisul ar putea deveni „Orașul Luminilor stinse”

De: Marian Andrei / 05.12.2012, 16:30
Parisul ar putea deveni
Dacă propunerea ministrului pentru energie și mediu vizând stingerea pe parcursul mai multor ore din timpul nopții a luminilor din interiorul și exteriorul magazinelor, birourilor și clădirilor publice va fi aprobată, eticheta legendară de "Orașul Luminilor" a Parisului ar putea fi în pericol.

Măsura ar trebui să fie aplicată în toate localitățile din Franța, având scopul de a economisi energie și bani, dar și de a arăta „moderație”, a afirmat ministrul.

Planul ministrului Delphine Batho ar lăsa în întuneric clădiri precum cel mai important magazin Louis Vuitton și cabaretul Lido de pe Avenue des Champs Elysees, ale căror lumini vor fi stinse în intervalul orar 01:00 – 07:00, începând din iulie.

Criticii măsurii au afirmat că aceasta nu ține cont de imaginea Franței, țară care este cea mai importantă destinație turistică din lume. Noua regulă, care se adaugă interdicțiilor în vigoare privind deschiderea magazinelor duminica și efectuarea de cumpărături noaptea, va afecta afacerile într-un moment economic dificil pentru Franța.

„Grozav! Un alt mesaj pozitiv transmis cetățenilor și turiștilor: orașul va fi în întuneric! Cu siguranță putem găsi soluții de protejare a mediului fără un impact atât de puternic asupra societății și economiei”, a declarat Sofy Mulle, vicepreședinte al Consiliului de Comerț din Franța, organizație care reprezintă toți cei 650.000 de retaileri francezi.