Parisul neaga semnarea unui contract de armament cu Libia

Apropo.ro / 02.08.2007, 10:10
Parisul neaga semnarea unui contract de armament cu Libia
Franta nu a semnat nici un contract de armament cu Libia în timpul vizitei presedintelui Nicolas Sarkozy la Tripoli, a declarat miercuri purtatorul de cuvânt al Palatului Elysee, David Martinon, citat de AFP. "Nu exista nici un contract de armament semnat cu ocazia vizitei lui

Franta nu a semnat nici un contract de armament cu Libia în timpul vizitei presedintelui Nicolas Sarkozy la Tripoli, a declarat miercuri purtatorul de cuvânt al Palatului Elysee, David Martinon, citat de AFP.

„Nu exista nici un contract de armament semnat cu ocazia vizitei lui Nicolas Sarkozy în Libia”, a declarat el, dupa ce fiul presedintelui libian Muammar Kadhafi a afirmat ca un contract de vânzare de arme semnat cu Parisul a jucat un rol important în eliberarea infirmierelor bulgare.

Martinon a refuzat sa comenteze declaratiile lui Seif el-Islam Kadhafi, publicate de cotidianul Le Monde, potrivit carora o decizie a justitiei britanice în legatura cu un fost agent libian a jucat un rol important în eliberarea cadrelor medicale.

„Este, prin definitie, o afacere care tine de justitia britanica”, a declarat el.

Sarkozy a reafirmat în cursul zilei ca nu exista „nici” o contrapondere pentru eliberarea infirmierelor si a medicului bulgari, detinuti în Libia.

Întrebat daca aceasta eliberare a putut fi obtinuta gratie semnarii unui contract de armament de catre Sarkozy, el a raspuns „nu”. La întrebarea „exista o contrapondere?”, el a raspuns „nici una”.

Mediafax