Park(ing) Day(s) 2013: Vineri și sâmbătă strada Lipscani din Capitală se transformă în parc

Apropo.ro / 20.09.2013, 15:00
Park(ing) Day(s) 2013: Vineri și sâmbătă strada Lipscani din Capitală se transformă în parc
Strada Lipscani din Centrul vechi al Bucureștiului se va transforma în parc, vineri și sâmbătă, în cadrul celei de-a patra ediții a Park(ing) Day(s).

Scopul Park(ing) Day – un eveniment care se desfășoară la nivel internațional – este de a atrage atenția asupra lipsei spațiului verde din marile aglomerații urbane.

Află prognoza meteo pentru săptămâna viitoare de pe vremea apropo

Astfel, pentru două zile, vineri și sâmbătă, betonul de pe strada Lipscani din Capitală va fi acoperit de 600 de metri pătrați de gazon.

Copiii sunt așteptați, alături de profesori și părinți, la ateliere de pictură, dichisit sate tradiționale din carton, meșteșugit figurine din hârtie, precum și la spectacole de teatru cu Excelsior și Teatrul „Ion Creangă”.

Cei interesați vor avea ocazia să învețe pași de salsa, să asculte muzică de odinioară, cântată la curțile boierești, interpetată live de trupa Trei parale, și să se destindă cu o comedie savuroasă cu Jane Fonda, Geraldine Chaplin și Pierre Richard – „Hai să trăim toți împreună!/ Et si on vivait tous ensemble”.

De asemenea, Editura Baroque Books & Arts va deschide Biblioteca din Park(ing) Day(s), iar cei interesați pot să se oprească în „Parcarea de idei”.

Park(ing) Day este un eveniment mondial ce are loc în fiecare a treia zi de vineri a lunii septembrie, fiind inițiat în 2005 în San Francisco.