Parlament

De: Cătălina Matei / 10.03.2008, 00:00
Parlament
Pentru următorul lor videoclip, băieţii de la trupa Parlament şi-au ales o locaţie grandioasă: un palat. Şi nu orice palat, ci tocmai pe cel al lui Gigi Becali. Piesa care a beneficiat de un asemenea cadru se numeşte ”Doamne!” şi a fost inspirată de povestea de dragoste dintre vedeta B1 TV Nicoleta Vascan şi Doru Isăroiu, solistul trupei Parlament. Chiar şi ideea piesei s-a ivit într-un loc special: o chilie dintr-o mănăstire din Vrancea.

La sfîrşitul anului trecut, melodia ”Doamne!” a cîştigat locul I şi marele premiu de 10.000 de euro la prima ediţie a concursului de compoziţie ”Battle of songs”, organizat de Zoli de la Sistem. ”Muza” acestei piese este chiar povestea de iubire dintre realizatoarea emisiunii ”Animus şi anima” de la postul B1 TV şi logodnicul ei, Doru Isăroiu, solistul formaţiei Parlament. Bella şi Bello, aşa cum se alintă cei doi, s-au cunoscut în urmă cu un an şi jumătate în cadrul unei emisiuni televizate şi de atunci au rămas nedespărţiţi. Iar ideea piesei a apărut vara trecută, cînd cei doi îndrăgostiţi au petrecut cîteva zile la o mănăstire din Vrancea, în chilii separate, bineînţeles. ”Pe tren, Doru mi-a fredonat melodia, Pepino a compus versurile şi asta a fost!”, povesteşte Nicoleta, în timp ce logodnicul ei completează: ”A fost o piesă care a din prima. În zece minute, la chitară, a prins contur. De la Dumnezeu vine totul!”. Cum au ajuns la palatul lui Becali? Pentru că Nicoleta îl cunoaşte pe finanţatorul Stelei de pe vremea cînd colabora în calitate de psiholog cu fundaţia acestuia pe probleme de asistenţă socială şi l-a rugat să-i permită să folosească reşedinţa sa pentru a filma videoclipul. ”Domnul Becali a venit exact cînd am început noi să filmăm. Este un tip foarte haios şi relaxat, un adevărat rege în palatul său”, povesteşte Doru. Filmările care au avut loc la reşedinţa patronului Stelei vor continua în luna aprilie la Napoli, în locuri pe care cei doi regizori italieni ai videoclipului, împreună cu Nicoleta şi cu membrii trupei Parlament, le vor alege cu foarte mare grijă. Melodia este produsă de S.C.E.P. – Societa Cinematografica e Publicita din Napoli, regizorii fiind doi profesionişti cunoscuţi şi apreciaţi în ţara lor, care au produs multe emisiuni la televiziunea italiană.

Mireasa în bleu
Pentru videoclip, logodnica lui Doru a ales o rochie bleu, cu o trenă de prinţesă, creată special pentru ea de Cosmina Englizian. Tot din mîinile Cosminei va ieşi şi rochia de mireasă pe care Nicoleta o va purta în cea mai importantă zi din viaţa ei. Cei doi se vor căsători pe 19 iulie, iar Doru i-a promis miresei sale o surpriză… muzicală. Pînă atunci însă, videoclipul va fi difuzat la posturile muzicale începînd din luna mai. Despre rolul pe care îl interpretează în videoclipul băieţilor, viitoarea mireasă mărturiseşte că ”e reprezentarea femeii din mintea lui Doru, jumătatea pe care el o caută, încercînd relaţii cu tot felul de femei. Şi, ca printr-o minune venită de la Dumnezeu, ajunge la sufletul lui pereche”. Pentru că Nicoleta îl însoţeşte pe Doru la mai toate concertele Parlament, ziua de 1 martie şi-a petrecut-o la Sinaia, unde trupa a avut concert. Însă logodnicul său a uitat acasă mărţişorul pe care-l cumpărase – o broşă în formă de fluture. Astfel, Nicoleta s-a mulţumit cu un fir de ghiocel!

Top personal… Baladele preferate ale lui Doru
1. Elvis Presley – Are you lonesome tonight
2. Take That – I’d wait for life
3. Michael Buble – Home
4. U2 – With or without you
5. Guns’N’Roses – Don’t cry