Parlamentarii platformiști și-au anunțat demisiile din PNL

Apropo.ro / 19.12.2006, 14:38
Parlamentarii platformiști și-au anunțat demisiile din PNL
Parlamentarii susținatori ai Platformei liberale și-au anunțat, marți, într-o conferința de presa organizata la Senat, demisiile din PNL. Este vorba despre 24 de parlamentari, din care 8 senatori și 16 deputați. Cei



Parlamentarii susținatori ai Platformei liberale și-au anunțat, marți, într-o conferința de presa organizata la Senat, demisiile din PNL.

Este vorba despre 24 de parlamentari, din care 8 senatori și 16 deputați.

Cei 8 senatori sunt Viorel Arion, Mihai Cinteza, Gheorghe Flutur, Nicolae Vlad Popa, Ionuț Popescu, Ovidiu Radoi, Mihai Țâbuleac, Dan Sabau. Cei 16 deputați sunt Romica Andreica, Horațiu Buzatu, Marian Hoinaru, Mircea Iustian, Corneliu Momanu,Viorel Oancea, Dumitru Pardau, Sorin Paveliu, Florin Popescu, Vasile Pruteanu, Gabriel Sandu, Cornel Știrbeț, Dragoș Ujeniuc, Petre Ungureanu, Dorinel Ursarescu, Claudiu Zaharia.

„Senatorii și deputații liberali care participa la crearea Partidului Liberal Democrat își prezinta astazi (marți – n.r.) demisiile din rândurile PNL și din grupurile parlamentare ale PNL”, a declarat Flutur.

Potrivit acestuia, demisiile sunt motivate de „eșecul conducerii PNL de a propune un drum corect și coerent pentru liberalismul românesc”.

„Conducerea PNL a încetat sa mai reprezinte valorile liberale, principiile și practicile liberale”, a adaugat Flutur, subliniind ca demersul lor exprima totodata încrederea ca „proiectul politic al PLD poate salva liberalismul și poate ordona scena politica româneasca”.

„Deși renunțam la calitatea de membri PNL, ramânem și ne consideram liberali, deoarece credem în valorile liberale. În calitate de senatori și deputați liberal-democrați ne vom dedica în continuare realizarii de proiecte de lege în interesul celor care ne-au dat voturile acum doi ani, alegatorii Alianței D.A.”, a mai spus senatorul. Totodata, el și-a aratat convingerea ca PLD va avea success și va reuși în scurt timp sa devina o alternativa credibila pentru electoratul liberal, de centru-dreapta.

Întrebat daca parlamentarii demisionari vor mai susține Guvernul, Flutur a spus ca aceștia vor ramâne „fideli” electoratului care i-a trimis în Parlament.

„Totodata, ne vom consulta cu partenerii noștri, PD, pentru ca ne consideram partea legitima a Alianței D.A.”, a adaugat fostul vicepreședinte liberal.

De asemenea, el a afirmat ca susținatorilor înființari PLD s-a alaturat deputatul independent de Gorj, Ion Stoica. „În perioada urmatoare ni se vor alatura colegi noi”, a susținut Flutur. De asemenea, între parlamentarii platformiștii se numara și foștii membrii PNL excluși din partid Mona Musca, Cristian Boureanu, Raluca Turcan.

În ceea ce privește eventuala susținere a unei moțiuni de cenzura împotriva Cabinetului Tariceanu, Flutur a raspuns: „Depinde cine o va depune și pe ce tema”.

Mediafax