Parlamentul European va avea propriul post TV

Apropo.ro / 13.07.2006, 14:09
Parlamentul European va avea propriul post TV
Parlamentul European a aprobat lansarea unui post de televiziune propriu, proiect cu o valoare de un milion de dolari, în ciuda opoziției manifestate de rezistența de centru-dreapta, informeaza euobserver.com. Un raport realizat de comisia pentru aprobarea bugetelor


Parlamentul European a aprobat lansarea unui post de televiziune propriu, proiect cu o valoare de un milion de dolari, în ciuda opoziției manifestate de rezistența de centru-dreapta, informeaza euobserver.com.

Un raport realizat de comisia pentru aprobarea bugetelor precizeaza ca „schimbarea tiparelor sociale, cu mulți europeni, majoritatea tineri, care privesc internetul ca pe o modalitate de a obține știri și informații” reprezinta o motivație buna pentru înființarea acestui post de televiziune.

Membrii Parlamentului European (PE) spera ca acest post TV, care va transmite online, va fi lansat în a doua jumatate a anului 2007, în cazul în care proiectul pilot va fi un succes.

Canalul va difuza plenare ale PE, întâlniri ale comitetelor, interviuri, știri și rapoarte.

Costurile pentru funcționarea postului sunt estimate la 7 – 9 milioane de dolari pe an pentru perioada 2007 – 2009. Politicianul liberalul olandez Jan Mulder a apreciat ca acest post TV online este „mult mai ieftin” decât unul tradițional.

„Un post de televiziune care emite online le ofera membrilor Parlamentului European oportunitatea de a prezenta lucrurile în contextul lor”, a adaugat el.

În timpul pregatirii proiectului, câțiva membri ai PE și-au exprimat îngrijorarea ca acest post de televiziune va avea o tematica prea politica. Din acest motiv, Legislativul european a fost de acord sa se înființeze o comisie cu mai mulți președinți și vicepreședinți care au opinii politice diferite și care sa supravegheze conținutul difuzat de canalul TV.

Decizia înființarii acestui post de televiziune a fost adoptata dupa ce marți a fost difuzata pentru prima data online o întâlnire a miniștrilor de Finanțe ai Uniunii Europene.

(Redactor: Ana Obretin; [email protected])
Mediafax

Tags: