Parlamentul European va trimite o delegație în Ucraina

Apropo.ro / 25.11.2004, 21:35
Parlamentul European va trimite o delegație în Ucraina
Peter Schieder, presedintele Adunarii Parlamentare a Consiliului Europei (APCE), a cerut autoritatilor si opozitiei ucrainene sa gaseasca o solutie pasnica pentru criza politica actuala si sa se abtina de la provocari care ar putea duce la izbucnirea unor violente, se arata intr-un

Peter Schieder, presedintele Adunarii Parlamentare a Consiliului Europei (APCE), a cerut autoritatilor si opozitiei ucrainene sa gaseasca o solutie pasnica pentru criza politica actuala si sa se abtina de la provocari care ar putea duce la izbucnirea unor violente, se arata intr-un comunicat oficial.

APCE, care a participat la monitorizarea scrutinului ucrainean, si-a oferit ajutorul la investigarea cazurilor de frauda si si-a declarat disponibilitatea sa garanteze ca rezultatul final al alegerilor prezidentiale reflecta corect vointa poporului ucrainean, se arata in comunicat.

Joi seara, liderii grupurilor politice din Parlamentul European au decis sa trimita urgenta a unei delegații în Ucraina, relateaza AFP.

O dezbatere referitoare la situația din Ucraina figureaza pe agenda ședinței deputaților europeni de saptamîna viitoare, la care va participa și președintele Parlamentului ucrainean, Volodimir Litvin.