Parteneriat între două localități „plictisitoare”

De: Marian Andrei / 08.06.2012, 17:30
Parteneriat între două localități
La inițiativa celor dintâi, satul Dull (în traducere: monoton, plicticos, anost) din Marea Britanie a semnat un parteneriat de colaborare cu orașul Boring (plictisitor) din Statele Unite.

Inițial, cei din Dull au dorit ca cele două localități să fie înfrățite, însă a apărut un impediment juridic: satul britanic are doar 84 de locuitori, în timp ce orașul din Oregon are peste 10.000.

Nefiind așa „plictisitori” cum s-ar putea crede, locuitorii celor doua localități au semnat un parteneriat care va permite comercializarea de produse turistice cu cele două nume neobișnuite, pot confecționa însemne stradale ciudate și vor organiza întâlniri și conferințe comune.

Președintele Consiliului municipal din Dull, Marjorie Keddie, a declarat că pe 23 iunie va fi organizată o petrecere în cinstea evenimentului, care va demonstra că locuitorii din Dull nu sunt „nici plicticoși, nici anoști”. Una dintre „atracțiile” petrecerii va fi lansarea unui nou indicator stradal – Plicticos, asociat cu Plictisitor (Dull, in association with Boring)!

Keddie a arătat că principalul motiv pentru încheierea parteneriatului este turismul, majoritate afacerilor din zonă fiind locuințele de vacanță și pensiunile.