Parteneriat Motorola – Google

Apropo.ro / 09.01.2006, 17:36
Parteneriat Motorola - Google
Motorola si Google vor încheia un contract de colaborare pe trei ani, al doilea mare producator mondial de telefoane mobile intentionând sa lanseze aparate de pe care motorul de cautare sa poata fi accesat prin apasarea unei singure taste. Actiunea Motorola are scopul de a impulsiona

Motorola si Google vor încheia un contract de colaborare pe trei ani, al doilea mare producator mondial de telefoane mobile intentionând sa lanseze aparate de pe care motorul de cautare sa poata fi accesat prin apasarea unei singure taste.

Actiunea Motorola are scopul de a impulsiona vânzarile de telefoane mobile.

Reprezentantii companiei au explicat ca, pentru multi utilizatori, Google este sinonim cu Internetul si oferirea posibilitatii de accesare a motorului de cautare printr-o singura tasta va spori accesibilitatea aparatelor.

Motorola preconizeaza ca lansarea pe piata a unor astfel de aparate va duce la cresterea numarului de comenzi din partea operatoratorilor de telefonie mobila, care încearca sa gaseasca noi metode de majorare a veniturilor de pe urma transferurilor de date.

„Suntem convinsi ca experienta din domeniu ne va ajuta sa vindem mai multe aparate, dar si sa crestem preturile”, a Scott Durchslag, vicepresedintele Motorola.

Oficialul a afirmat ca studiile de piata efectuate pentru aceasta facilitate au demonstrat o mai mare accesare a Internetului de pe telefonul mobil.

Motorola intentioneaza sa lanseze noile telefoane pâna la sfârsitul primului trimestru al acestui an.

Pentru Google, avantajul colaborarii cu Motorola va fi consolidarea pozitiei de principal motor de cautare.

Mediafax Business/ IT