Partenerii Youtube vor scoate bani din live streaming cu plată

Apropo.ro / 11.04.2012, 14:20
Partenerii Youtube vor scoate bani din live streaming cu plată
Youtube a anunțat că va adăuga opțiunea partenerilor de a-și monetiza streaming-urile live, prin reclame sau alte metode de plată.

Într-un blog post, Partner Product Manager-ul Youtube, Varun Talwar, a glumit spunând că ia în calcul închirierea unui castel gonflabil sau a unui magician pentru a celebra primul an de Youtube Live.

„Nici una din aceste variante nu sunt adecvate pentru celebrarea milioanelor de utilizatori care au urmărit clip-uri live”, a scris Talwar, „așa că am mers pe cadourile noastre favorite: noi facilități din partea inginerilor noștri”.

Youtube Live permite utilizatorilor să urmărească diverse evenimente live, în timp ce diverse companii sau brand-uri adună din ce în ce mai mulți spectatori cu emisiunile lor, iar acum vor avea ocazia să își și monetizeze afacerea.

Asta înseamnă că materialele live vor fi accesibile printr-o opțiune de plată.

Cei care vor folosi acest serviciu de live streaming vor avea acces și la un set de instrumente cu statistici în timp real.

Pentru doritorii care vor să încerce să producă și să emită evenimente live pe Youtube pot încerca aplicația Wirecast, un instrument profesional care permite și adăugarea de imagini sau alte elemente în timpul streaming-ului.