Partidele si Parlamentul, cele mai corupte entitati

Apropo.ro / 06.12.2007, 12:00
Partidele si Parlamentul, cele mai corupte entitati
Jumatate dintre romani considera ca cele mai corupte entitati romanesti sunt partidele si Parlamentul

Jumatate dintre romani considera, la aproape un an de la aderarea la UE, ca eforturile guvernantilor in combaterea coruptiei sunt ineficiente, cele mai corupte entitati romanesti fiind partidele si Parlamentul, releva Barometrul Coruptiei pe 2007 realizat de Transparency International.

Liderul TI Romania, Victor Alistar, a precizat, joi, la lansarea Barometrului, ca partidele si Parlamentul au fost notate la capitolul "coruptie" cu 3,9 puncte pe o scara de la 1 la 5, unde 1 este perceput ca fiind cel mai putin corupt, iar 5 este total afectat de coruptie.

Cele doua sunt urmate de sistemul judiciar, care a primit 3,8 puncte, si de Politie si sistemul sanitar, care au primit, la egalitate, 3,7 puncte.

"In valoare absoluta, punctajul obtinut este, la majoritatea dintre acestea, mai mic decat cel inregistrat anul trecut, cu exceptia Politiei unde, in cifre absolute, 0,1 la suta mai multi dintre respondenti au clasificat-o drept corupta", a declarat Alistar.

Potrivit lui Alistar, "ingrijoratoare" ramane si perceptia romanilor asupra coruptiei care afecteaza mediul de afaceri, mass-media si societatea civila, toate trei continuand sa inregistreze si in 2007 valori ridicate ale perceptiei coruptiei.