Partidul Piratilor din Suedia – 3000 de noi membri in 7 ore

Apropo.ro / 21.04.2009, 16:39
Partidul Piratilor din Suedia - 3000 de noi membri in 7 ore
Partidul Piratilor din Suedia a devenit a cincea grupare politica, judecand dupa numarul de membri.

Partidul Piratilor din Suedia (Piratpartiet), care militeaza pentru reformarea legii drepturilor de autor si protejarea intimitatii pe internet, a devenit a cincea grupare politica, judecand dupa numarul de membri, scrie cotidianul „Dagens Nyheter”.

Peste 20.000 de persoane au aderat la partidul care si-a anuntat participarea la alegerile europene din iunie. Aproximativ 3.000 de noi oameni au intrat in Piratpartiet in decurs de numai sapte ore la sfarsitul saptamanii trecute, imediat dupa ce un tribunal din Stockholm i-a condamnat la inchisoare pe fondatorii „Pirate Bay”, un site care faciliteaza descarcarea gratuita de muzica, filme si jocuri.

Piratii vor reformarea legii drepturilor de autor, pentru a permite accesul neingradit la produsele culturale, eliminarea sistemului de patente de inventii, dar si blocarea incercarilor autoritatilor de a controla internetul in numele luptei antiterorism. „Statul incearca sa controleze internetul si, prin extensie, viata noastra privata”, avertizeaza Malin Littorin-Ferm, lider al organizatiei de tineret a Piratpartiet.