Partidul Verde cere exproprierea lui Costanda în cazul Bordei

Apropo.ro / 11.07.2007, 16:42
Partidul Verde cere exproprierea lui Costanda în cazul Bordei
Co-presedintele Partidului Verde Gheorghe Ioniceanu a depus, miercuri, la cabinetul primarului Capitalei Adriean Videanu o scrisoare în care cere sa declanseze procedurile legale de expropriere a lui Constantin Costanda pentru terenul în suprafata de 3,3 ha din Parcul Bordei. În

Co-presedintele Partidului Verde Gheorghe Ioniceanu a depus, miercuri, la cabinetul primarului Capitalei Adriean Videanu o scrisoare în care cere sa declanseze procedurile legale de expropriere a lui Constantin Costanda pentru terenul în suprafata de 3,3 ha din Parcul Bordei.

În scrisoarea Partidului Verde se mentioneaza ca „parcul Bordei a fost cumparat, întretinut si amenajat, înca din 1932, din banii bucurestenilor”.

„Va solicitam, conform art. 9 din legea 33/1994, privind exproprierea pentru cauze de utilitate publica, sa înfiintati Comisia care sa declanseze cercetarea prealabila privind oportunitatea declararii Parcului Bordei ca fiind de utilitate publica. Totodata, va rugam sa solicitati mâine, 12.07.2007, în plenul C.G.M.B. adoptarea unei hotarâri privind utilitatea publica a Parcului Bordei, conform art. 7 din legea 33/1994”, se arata în scrisoare.

Conform documentului, printr-un astfel de gest, primarul general si-ar putea demonstra buna credinta în fata bucurestenilor si va elimina suspiciunile de coruptie privind afacerea Bordei.

Mediafax