Partii de schi din Romania

Apropo.ro / 10.01.2012, 14:00
Daca vrei sa eviti aglomeratia de pe Valea Prahovei, iata cateva partii din tara noastra unde poti schia.

Cei care vor sa evite blocajele de pe DN1 in perioada urmatoare, mai au cateva partii in tara din care pot alege.

Autostrada Bucuresti-Brasov ar putea fi gata abia in 2016, astfel ca multa vreme de acum incolo va fi agomeratie pe DN1.

Cei care se indreapta sezonul acesta catre partiile de schi si vor sa evite ambuteiajele pot alege localitatile mai putin aglomerate din Caras-Severin, Gorj, Maramures sau Harghita.

In aceste zone se schiaza in conditii bune, in aceasta perioada.

Partiile din Judetul Maramures

Cavnic

Localitatea Cavnic se afla in nordul tarii, la circa 620 de kilometri de Bucuresti (in jur de 10 ore de mers cu masina). Turistii care se aventureaza pana acolo pot schia in aceasta perioada in conditii excelente pe doua partii locale, Icoana si Roata, unde stratul de zapada depaseste pe alocuri jumatate de metru.

Tarifele pentru telescaun variaza intre trei lei urcarea si 35 de lei un abonament de o zi.

Judetul Alba

Vartop, Arieseni

In statiunea Arieseni, judetul Alba, se schiaza in conditii optime pe ambele partii, Vartop 1 si Vartop 2, unde stratul de zapada este de aproximativ 35 de centimetri.

Tariful pentru partia Vartop 1, cu o lungime de circa un kilometru, este de cinci lei pentru adulti si de trei lei pentru copiii cu varsta de pana la 14 ani, in timp ce pe Vartop 2 (430 de metri) tariful la urcare este de doi lei pentru adulti si de un leu pentru copii.

Citeste mai multe detalii despre partiile de schi din Romania, pe Gandul.info