Părtii din Sinaia închise din cauza pericolului de avalanșe

De: Marian Andrei / 15.02.2013, 17:10
Părtii din Sinaia închise din cauza pericolului de avalanșe
Trei pârtii din domeniul schiabil al stațiunii Sinaia sunt închise din cauza riscului de avalanșe, iubitorii sporturilor de iarnă având la dispoziție toate celelalte pârtii, pe care pot schia în condiții de siguranță.

Potrivit reprezentanților administrației locale, pârtiile de mare dificultate Carp, Târle și Papagal sunt închise din cauza riscului de producere a unor avalanșe.

Meteo în București și în alte orașe pe vremea.apropo.ro

Decizia de a închide aceste pârtii a fost luată încă de ieri, pentru a preveni eventuale accidente, în condițiile în care schiorii care urcă în acea zonă pot provoca avalanșe.

Ofițerul de presă al Primăriei Sinaia, Mădălina Roșu, a precizat că iubitorii sporturilor de iarnă pot schia ori se pot da cu snowboard-ul în condiții de siguranță pe pârtiile Valea Dorului și Valea Soarelui, situate la 2.000 de metri altitudine în Masivul Bucegi, dar și pe Pârtia Nouă, amenajată sub traseul telegondolei care urcă la Cota 1400.

De asemenea, de la Cota 2000 la Cota 1400 se poate coborî pe pârtia de pe Drumul de Vară, pârtiile Târle și Papagal fiind variante ale acesteia cu grad mare de dificultate.