Părul sănătos îşi păstrează culoarea timp îndelungat

De: Cristiana Trifu / 29.08.2018, 16:40
Părul sănătos îşi păstrează culoarea timp îndelungat
Una dintre problemele cu care se confrunta multe dintre femeile care isi vopsesc parul, este mentinerea rezultatelor de colorare o perioada cat mai lunga de timp. Pentru o nuanta vie, este deosebit de importanta sanatatea firului.

Un par cu o structura de cheratina sanatoasa poate sa retina culoarea timp indelungat, fara ca aceasta sa-si piarda din intensitate si stralucire. Cu cat este mai poros, moleculele de culoare sunt mai putin ancorate. Decolorarea este provocata si de o serie de alti factori externi. Arabella Zadic, Brand Ambassador System Professional Romania, explica, cum actioneaza asupra culorii parului.

1. Apa
Parul este higroscopic, adica aboarbe si pierde umiditatea din mediul inconjurator. Cand ne spalam parul, el va absorbi apa, va creste in diametru, lucru care il face mai sensibil, il predispune la deteriorare si la pierderea moleculelor de culoare. De aceea, in timpul spalarii este recomandata utilizarea unui produs dedicat parului vopsit.

2. Cuprul
De fiecare data cand ne spalam parul, metalele mici (cuprul in special) din apa pot genera radicali liberi. Acest proces se declanseaza din cauza razelor ultraviolete, care provoaca deteriorarea cheratinei, proteina de baza a parului. Prin oxidare, suprafata cuticulei este afectata, iar luminozitatea culorii parului redusa.

3. Lumina UV
Aceasta reactioneaza in mod direct cu parul si are consecinte negative. Alaturi de alti factori precum clorul din apa, utilizarea echipamentelor de styling si de uscare, contribuie la pierderea pigmentilor de culoare.