Pasagerii unui avion au făcut chetă pentru combustibil

De: Marian Andrei / 17.08.2012, 15:40
Pasagerii unui avion au făcut chetă pentru combustibil
Din cauza sancțiunilor economice impuse Siriei, pasagerii unui avion Air France au fost nevoiți să facă chetă, la Damasc, pentru ca echipajul să poată plăti combustibilul.

Avionul a decolat de la Paris, miercuri seara, și avea ca destinație aeroportul din Beirut (Liban), dar, din cauza unui incident armat, căpitanul a decis să aterizeze la Amman, în Iordania. Însă, deoarece combustibilul nu era suficient pentru a ajunge la Amman, avionul a fost nevoit să aterizeze la Damasc, unde au loc lupte între insurgenți și forțele subordonate regimului Bashar Al-Assad.

La Damasc, echipajul nu a putut folosi cardurile bancare pentru a plăti realimentarea cu combustibil pentru că Occidentul a impus sancțiuni financiare regimului Bashar Al-Assad. În această situație, piloții i-au rugat pe cei 174 de pasageri să contribuie cu bani pentru alimentarea cu combustibil.

În cele din urmă, avionul a ajuns în Cipru. Compania aeronautică nu a precizat cum au fost despăgubiți pasagerii care au contribuit cu bani pentru cumpărarea de combustibil.