Pasajul de la Piața Presei Libere, gata în jur de 1 mai!

De: Dragos Tanase / 07.04.2015, 16:00
Pasajul de la Piața Presei Libere, gata în jur de 1 mai!
Primarul General al Capitalei Sorin Oprescu a declarat, luni, că Pasajul de la Piața Presei Libere va fi finalizat la sfârșitul lunii aprilie- începutul lunii mai. El a anunțat, de asemenea, că aparatul administrației publice locale se va muta în sediul vechi de pe bulevardul Regina Elisabeta în toamna lui 2015.

Declarațiile au fost făcute la sediul Primăriei Capitalei, unde a avut loc o ședință extraordinară a Consiliului General al Municipiului București, pentru aprobarea BUGETULUI PMB pe 2015.

Proiectul pasajului prevede construcția unui pasaj rutier și construcția unui pasaj pietonal care va face legătura între Piața Presei Libere și Parcul Herăstrău, pentru a facilita accesul călătorilor la mijloacele de transport în comun, dar și scurtarea și modernizarea pasajului pietonal existent.

Astfel, bucureștenii vor putea traversa bulevardul Kiseleff din Capitală pe sub pământ prin intermediul a două pasaje pietonale subterane. Primul, care există deja și subtraversează acum bd. Kiseleff și Bd. Mărăști, va fi scurtat și modernizat, urmând a fi dotat cu lifturi și scări rulante.

Construcția celui de-al doilea pasaj pietonal subteran a fost demarată la finele anului trecut. Acest pasaj va lega nodul de transport de la Piața Presei Libere (capăt tramvai 41) cu aleea ce desparte Berăria H de Hard Rock Cafe. Lucrările fac parte din proiectul pasajului de la Piața Presei Libere.