Pasajul dintre Piata Unirii 1 si Piata Unirii 2 se inchide temporar

De: Dragos Tanase / 12.08.2009, 18:22
Pasajul dintre Piata Unirii 1 si Piata Unirii 2 se inchide temporar
Pasajul pietonal subteran intre Piata Unirii 1 si Piata Unirii 2 va fi inchis in perioada 16 august - 5 septembrie!

Pasajul pietonal subteran dintre statiile de metrou Piata Unirii 1 si Piata Unirii 2, care fac legatura intre Magistralele 1 si 2, va fi inchis in perioada 16 august – 5 septembrie, conform Metrorex!

In acea perioada, se vor executa lucrari pentru modernizarea si reconfigurarea pasajului pietonal de legatura, inclusiv de inlocuire a scarilor rulante.

In aceasta perioada, legatura dintre cele doua statii se va face pe la suprafata, beneficiindu-se de aceleasi facilitati ca in subteran, fara taxarea calatoriei.

Lifturi pentru persoanele cu dizabilitati, in statiile de metrou

Metrorex intentioneaza sa doteze reteua de metrou, in urmatorii trei ani, cu lifturi si platforme pentru persoanele cu dizabilitati locomotorii, valoarea estimativa a contractului fiind de 55,9 milioane de lei, fara TVA.

Astfel, Metrorex va organiza in luna septembrie o licitatie pentru proiectarea si executia lucrarilor in statiile de pe Magistralele 1, 2, 3, precum si pe Racordul 2, intre Basarab si Grivita.

Contractul este finantat dintr-un credit extern de la Banca Europeana de Investitii si de la bugetul de stat.

Toate bune si frumoase, putem spune, dar sa speram ca se vor rezolva si alte probleme ale metroului bucurestean, precum aceasta: 

metrou bucuresti usi deschise de pe tare.ro

Â