Pasuirea datoriilor firmelor este o masura nula

De: Marian Andrei / 06.07.2009, 16:28
Pasuirea datoriilor firmelor este o masura nula
Garantiile bancare cerute pentru amanarea platii datoriilor la stat a unor firme, anuleaza efectele benefice ale masurii.

Solutia anticriza propusa de Guvern de amanare de la plata datoriilor la stat a unor firme, pana la finalul anului, este nula din cauza impunerii garantiilor bancare, considera oamenii de afaceri.

"Aplicata bine, masura ar putea duce la salvarea a 200.000 de locuri de munca. Totusi, daca se cere garantia bancara, solutia este nula, deoarece abia obtin astfel de garantii firmele care au contracte pe fonduri europene. Pe de alta parte, societatile comerciale obtin o amanare de cateva luni, astfel ca vor trebui la final de an sa achite tot. Solutia era o esalonare a datoriilor pe 12, 24 de luni, nu o pasuire de maximum 6 luni”, a spus Cristian Parvan, secretar general al Asociatiei Oamenilor de Afaceri (AOAR).

Citeste mai mult despre ce cred oamenii de afaceri despre conditionarea amanarii la plata a datoriilor firmelor de existenta unor garantii bancare, pe gardianul.ro.