Patinoar in aer liber, in fata Primariei din Viena (Poze)

Apropo.ro / 19.01.2012, 13:06
Astazi va fi deschis celebrul patinoar "Eistraum" (Vis pe gheata), din fata Primariei din Viena.

Astazi, 19 ianuarie, va fi deschis imensul patinoar in aer liber din fata Primariei din Viena, devenit o traditie atat pentru localnici cat si pentru turisti.

Patinoarul „Eistraum” (Vis pe gheata) din capitala Austriei a fost organizat pentru prima oara acum 17 ani, iar atunci se intindea pe 1.800 de metri patrati. Anul acesta, iubitorii patinajului au la dispozitie 7.200 de metri patrati, cu 1.200 de metri patrati mai mult decat anul trecut.

Patinoarul din Viena

La standurile amplasate in piata Primariei pot fi degustate tot felul de specialitati culinare, precum ciolan de porc, strudel cu branza si sos de vanilie, cartofi la cuptor, vafe, bauturi calde etc. In plus, pentru prima oara anul acesta va exista si o cabana de genul celor care se gasesc in zonele alpine, unde doritorii se vor putea odihni la caldura si vor putea degusta delicatese vieneze.

In seara deschiderii intrarea la patinoar este in mod traditional libera. Incepand din 20 ianuarie si pana pe 4 martie – ultima zi in care va fi deschis patinoarul, intrarea va costa 6 euro pentru adulti si 4,50 euro pentru copii. Cei care vor dori sa inchirieze patine vor plati 6,50 euro, respectiv 4 euro pentru copii.

Planul patinoarului din Viena

Inainte de a fi inchiriate, patinele vor fi incalzite in interior. De asemenea, pentru copii pot fi inchiriate gratuit casti de protectie. Pentru a spori siguranta celor mici, vor exista si zece pinguini de care cei mici se pot sprijini, in timp ce patineaza.

Patinoarul este deschis zilnic intre orele 9.00 si 22.00, iar in timpul saptamanii, incepand cu ora 17.00, vizitatorii pot juca „Eisstockschießen” – un fel de curling.