Patriarhia cere ca Sfantul Andrei sa fie declarata zi nelucratoare

Apropo.ro / 25.10.2011, 11:08
Patriarhia cere ca Sfantul Andrei sa fie declarata zi nelucratoare
Patriarhul Daniel a solicitat Senatului ca ziua de 30 noiembrie, cand se sarbatoreste Sfantul Andrei, sa fie declarata, printr-o initiativa legislativa, sarbatoare legala nelucratoare.

Patriarhul si-a motivat cererea aratand ca Sfantul Andrei este ocrotitorul Romaniei si unul dintre cei mai populari sfinti, iar noua Catedrala a Mantuirii Nea­mului va avea hramul Sfan­tului Andrei.

Pentru a se materializa, solicitarea Patriarhului trebuie concretizata mai intai intr-o initiativa legislativa, care ulterior sa fie aprobata in ambele Camere ale Parlamentului. Conducerea Senatului a inaintat scrisoarea Patriarhului liderilor de grupuri parlamentare pentru a vedea daca vreun ales doreste sa initieze o astfel de propunere legislativa.

In Romania, exista 11 zile libere (sarbatori legale), dintre care doua pica intotdeauna duminica – prima zi de Paste si prima zi de Rusalii, tara noastra aflandu-se in partea de jos unui top al numarului de zile libere, dupa Spania (17), Germania (14), Grecia (14), Austria, Italia, Bulgaria si Ungaria (cate 13).

In 2011 (la fel ca in 2010), romanii nu au prea avut parte de zile libere, Revelionul, 1 mai si Craciunul picand in zile de duminica.