Patrizia Paglieri adoră bucătăria românească

De: Carmen Ulian / 07.12.2014, 16:00
Patrizia Paglieri adoră bucătăria românească
Chef Patrizia Paglieri este îndrăgostită de preparatele culinare românești, chiar dacă multe dintre ele îngrașă. A descoperit rețete autentice după vizita în Maramureș.

Patrizia Paglieri a ajuns și în Maramureș. A fost servită cu bucate tradiționale pregătite după rețete din străbuni, cu șunculiță, pastrame și horincă, și a gustat din toate. S-a arătat încântată de pregătirile maramureșenilor pentru sărbători, precum și de obiceiurile acestora.

”Sunt o fană declarată a bucătăriei românești, deși multe dintre preparatele ei sunt anti-dietă :). Și în ceea ce privește masa de Crăciun, îmi place că este o mâncare gătită cu sufletul”, spune chef Patrizia.

Patrizia Paglieri sărbătorește Crăciunul în familie, care este cel mai important lucru pentru ea. ”Întotdeauna alături de familie. Nu avem o rețetă foarte strictă pentru sărbătoarea asta. Tot ce contează este să ai ingredientele bune, iar pentru mine acestea sunt membrii familiei mele”, a mai adăugat chef Patrizia.

Patrizia Paglieri a descoperit tainele bucătăriei de la bunica sa care gătea mâncăruri tradiționale din Liguria. A lucrat în restaurantul mamei sale până la vârsta de 25 de ani, iar în 1993 a venit în România, cu părinții săi. În 1999 își deschide la noi primul ei restaurant, în Buftea.

Citește mai multe detalii pe csid.ro