Patronul firmei Grand Miroc retinut la Nadlac

Apropo.ro / 26.01.2002, 15:17
Patronul firmei Grand Miroc retinut la Nadlac
Patronul firmei Grand Miroc, Mihajlo Iovanovici, a fost retinut, vineri seara, la vama Nadlac, judetul Arad, cind incerca sa iasa din Romania, transmite corespondentul MEDIAFAX. Surse din cadrul Inspectoratului Politiei de Frontiera Arad au declarat ca Mihajlo Iovanovici incerca sa ajunga

Patronul firmei Grand Miroc, Mihajlo Iovanovici, a fost retinut, vineri seara, la vama Nadlac, judetul Arad, cind incerca sa iasa din Romania, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Surse din cadrul Inspectoratului Politiei de Frontiera Arad au declarat ca Mihajlo Iovanovici incerca sa ajunga la Budapesta, la Ambasada Republicii Dominicane, de unde a vrut sa obtina viza pentru a-si vizita un prieten care i-ar fi promis bani in vederea despagubirii persoanelor cu care a incheiat contracte sa plece la lucru in Italia. Mihajlo Iovanovici a fost predat politistilor din judetul Timis.

Conducerea Inspectoratului Judetean de Politie Timis a declarat, pentru MEDIAFAX, ca Mihajlo Iovanovici a fost retinut pentru complicitate la comiterea mai multor infractiuni. El este acuzat ca a incheiat contracte cu 2.150 de romani pentru prestari de servicii in Italia si a eliberat acte fara valoare contabila. Surse din IJP Timis mai spun ca patronul firmei Grand Miroc este acuzat ca a prejudiciat statul roman, deoarece a strins cite 650 de marci de la cei cu care a incheiat contractele pe teritoriul Ungariei, la Szeged, unde ii trimisese pe romanii care intentionau sa lucreze in Italia, in vederea efectuarii vizitelor medicale necesare plecarii.

Politistii din Romania, Ungaria si Italia vor forma o comisie pentru cercetarea acestui caz, deoarece exista informatii ca are implicatii mult mai mari. Pina atunci, se va aplica sechestru asiguratoriu pe bunurile mobile si imobile ale lui Mihajlo Iovanovici.

Mihajlo Iovanovici este audiat, la ora transmiterii acestei stiri, de procurorii Parchetului de pe linga Tribunalul Timis.

Scandalul a izbucnit in urma cu citeva zile, cind la Timisoara s-au strins sute de persoane care urmau sa plece in Italia, dupa ce au incheiat contracte cu firma Grand Miroc si au platit cite 650 de marci germane. Patronul firmei de intermediere a fortei de munca in strainatate Grand Miroc a fost audiat de procurorii Parchetului Tribunalului Timis, impotriva acestuia nefiind formulata vreo acuzatie.

Dupa audiere, patronul Grand Miroc, Mihajlo Iovanovici, insotit de reprezentantii Politiei si ai Prefecturii, s-a intilnit cu muncitorii care urmau sa plece in Italia si le-a explicat ca vinovata de ceea ce s-a intimplat este firma partenera din Italia, Eco Terra.

Mihajlo Iovanovici le-a promis muncitorilor ca, pina la sfirsitul lunii, va rezolva problema si i-a rugat sa mearga acasa, propunindu-le sa semneze un nou contract, prin care firma se obliga sa restituie garantia de 650 de marci sau sa intermedieze plecarea celor care mai vor sa mearga la munca in strainatate.

Politistii din Timis au luat deja legatura cu colegii lor italieni pentru a obtine informatii legate de firma Eco Terra.

MEDIAFAX