Patru filme românesti la Festivalul de la Bratislava

Apropo.ro / 30.11.2006, 09:58
Patru filme românesti la Festivalul de la Bratislava
Filme de Corneliu Porumboiu, Lucian Pintilie si Tudor Giurgiu participa la cea de-a opta editie a Festivalului International de la Bratislava, ce are loc între 1 si 9 decembrie. "A fost sau n-a fost?" de Corneliu Porumboiu, câstigatorul trofeului Camera d'Or la Cannes, este una dintre

Filme de Corneliu Porumboiu, Lucian Pintilie si Tudor Giurgiu participa la cea de-a opta editie a Festivalului International de la Bratislava, ce are loc între 1 si 9 decembrie.

„A fost sau n-a fost?” de Corneliu Porumboiu, câstigatorul trofeului Camera d’Or la Cannes, este una dintre cele 19 productii selectionate în competitia internationala de la Bratislava, rezervata regizorilor aflati la primul sau al doilea film, se arata pe site-ul festivalului.

Lungmetrajul de debut al lui Porumboiu are în palmares mai multe premii la festivaluri internationale – printre care Lebada de Aur pentru cel mai bun film si cel mai bun scenariu la Copenhaga, Trofeul Transilvania si alte doua premii la TIFF-ul clujean, premiul publicului si premiul colectiv de interpretare pentru cei trei actori din rol principal la Siena – si a fost nominalizat, marti, la Indie Spirit Awards – categoria cel mai bun film strain.

Un film mai vechi al lui Corneliu Porumboiu, „Visul lui Liviu”, va fi prezentat la Bratislava în sectiunea „Focus: The Other Balkan”, la fel ca un alt mediumetraj: „Tertium non datur” de Lucian Pintilie. Cele doua mediumetraje au fost prezentate împreuna la Berlinala din acest an, când filmul lui Pintilie a avut, de altfel, premiera mondiala.

Cel de-al patrulea film românesc din programul Festivalului de la Bratislava este „Legaturi bolnavicioase”, primul lungmetraj al lui Tudor Giurgiu, inclus în sectiunea „Off the Mainstream”.

Mediafax

Tags: