Patzaichin trece in rezerva

Apropo.ro / 11.12.2001, 08:59
Patzaichin trece in rezerva
Antrenorul coordonator al lotului national de kaiac-canoe, Ivan Patzaichin, care detine gradul de colonel MI, va fi trecut in rezerva, miercuri, in cadrul unei festivitati de premiere a celor mai buni sportivi dinamovisti ai anului, organizata de CS Dinamo, a declarat Marcel Popescu. In


Antrenorul coordonator al lotului national de kaiac-canoe, Ivan Patzaichin, care detine gradul de colonel MI, va fi trecut in rezerva, miercuri, in cadrul unei festivitati de premiere a celor mai buni sportivi dinamovisti ai anului, organizata de CS Dinamo, a declarat Marcel Popescu.

In afara de Patzaichin, vor fi trecuti in rezerva inca 11 ofiteri din cadrul gruparii dinamoviste. Tot in cadrul acestei festivitati, va fi marcata retragerea din activitatea sportiva a lui Adrian Croitoru, care a activat in cadrul sectiei de judo.

In cadrul acestei gale, 22 de campioni mondiali, 17 sportivi medaliati la Campionate Mondiale, Campionate Eeuropene, precum si 11 antrenori vor primi premii, in valoare totala de 5,1 miliarde de lei, si trofee.

Cei 22 de laureati sint urmatorii: gimnastii Marian Dragulescu si Marius Urzica, maratonista Lidia Simon, canotorii Cornel Nemtoc, Ioan Florariu, Ovidiu Cornea, Florin Corbeanu, Gheorghe Pirvan, Daniel Mestecan, Marin Gheorghe, Georgeta Damian si Viorica Susanu, pugilistii Marian Simion si Marian Velicu, inotatoarea Beatrice Câslaru, atleta Nicoleta Grasu, canoistii Ionel Averian, Florin Popescu, Iosif Anisim si Mitica Pricop, precum si canotoarele Elena Pirvan si Doina Spircu.

Sportivii clubului Dinamo au obtinut, in acest an, in competitiile internationale, 73 de medalii, dintre care 19 medalii la Campionatele Mondiale, 13 medalii la Campionatele Europene si 22 de medalii la Campionatele balcanice. De asemenea, performante deosebite a obtinut echipa de handbal Dinamo, prin calificarea in turul patru al Cupei Federatiei Europene. Toate echipele din cadrul CS Dinamo au participat, in cursul acestui an, in competitiile europene, exceptie facind, din motive financiare, numai echipa de baschet.

In competitiile interne, sportivii dinamovisti au stabilit opt recorduri nationale si au cucerit 180 de medalii. Un numar de 139 de sportivi ai clubului Dinamo au fost cooptati in loturile nationale, iar 58 de sportivi au fost inclusi in loturile olimpice.

In anul 2001 au fost infiintate, in cadrul CS Dinamo, sectiile de haltere, de hochei, de gimnastica feminina, de taekwando si de baseball. Conducerea SC Dinamo intentioneaza ca in urmatoarele trei saptamini, sa finalizeze si reinfiintarea sectiei de scrima.

Marcel Popescu a declarat ca doreste ca, in cursul anului viitor, sa fie inaugurata pista de atletism cu 10 culoare a complexului sportiv Dinamo, precum si velodromul.
Sursa:www.mediafax.ro