Paul Adelstein – “Personajul meu nu e chiar un robot”

Apropo.ro / 19.11.2007, 00:00
Paul Adelstein - “Personajul meu nu e chiar un robot”
Actorul de 1,88 m a venit la audiţie pentru rolul condamnatului Lincoln Burrows, dar producătorii l-au văzut perfect în pielea unui agent special fără scrupule.

“Nu prea mă interesează dacă sînt băiatul bun sau cel rău. Important e să stîrnesc publicului o reacţie puternică, chiar dacă e negativă”. Pentru rolul agentului special Kellerman din “Prison Break”, actorul şi-a făcut temele bine: a citit o mulţime de articole despre serviciul secret şi forţele speciale şi chiar a stat de vorbă cu cîţiva agenţi adevăraţi. Printre altele, a citit din scoarţă în scoarţă un manual de interogatoriu. “Mi-am făcut documentarea cu cîţiva agenţi secreţi şi, la un anumit nivel, trebuie să fii un robot. Dar personajul meu nu e chiar un robot. Are şi o latură umană şi în asta constă provocarea: să încerci să i-o descoperi”. Dacă cineva îşi doreşte o confruntare între agentul Kellerman şi Michael Scofield, nu va fi dezamăgit: “A fost ideea lui Wentworth ca personajele noastre să ajungă faţă în faţă la finalul fiecărei serii, în ultimul episod, în chiar ultima scenă”.

L-aţi mai văzut în “Memoriile unei gheişe”, “Collateral”, “Pact cu diavo­liţa” sau în serialele “Spitalul de Urgenţă”, “Lege şi ordine”, “Dispăruţi fără urmă”, “Anatomia lui Grey”
Cu o diplomă în limba engleză, Adelstein şi-a început cariera în showbiz lucrînd cu New Crime Productions, o companie de teatru fondată de John Cusack – filmul său de debut l-a avut pe generic tot pe John Cusack
Cînd nu joacă, Paul este solistul şi chitaristul unei formaţii din Los Angeles pe nume Doris
Este căsătorit de aproape un an cu actriţa Liza Weil, cunoscută din “Fetele Gilmore”.