Paul Newman a incetat din viata la varsta de 83 de ani

Apropo.ro / 27.09.2008, 22:05
Paul Newman a incetat din viata la varsta de 83 de ani
Legendarul Paul Newman a incetat din viata la varsta de 83 de ani, pierzand o lunga batalie impotriva cancerului.

Legendarul Paul Newman a incetat din viata la varsta de 83 de ani, pierzand o lunga batalie impotriva cancerului, informeaza Guardian.co.uk.

Regretatul actor a murit in decursul zilei de ieri, la ferma sa din Connecticut, declara publicistul sau, Jeff Sanderson. Paul Newman a fost inconjurat de familie si prieteni.

Paul Newman a fost nominalizat la Oscar de 10 ori, castigand trofeul pentru cel mai bun actor in 1987 cu rolul din "The Colour of Money". Actorul cu ochi albastrii a devenit cunoscut cu rolurile din "The Hustler", "Cool Hand Luke" si datorita rolurilor alaturi de Robert Redford in "Butch Cassidy" si "Sundance Kid". In 50 de ani a aparut in peste 60 de filme. A castigat premiul pentru cel mai bun actor la Cannes, in 1985 pentru rolul din "Lunga vara fierbinte". El si-a imprumutat vocea pentru animatia "Cars" (2006).

In luna mai a anului 2007 si-a anuntat retragerea din cariera: "Nu ma mai simt in stare sa lucrez… la acel nivel pe care mi-l doresc", a declarat actorul pentru ABC. In continuare Paul a adaugat: "Incepe sa te mai lase memoria, incepi sa iti pierzi increderea in tine. Asa ca prefer si cred ca este bine sa fiu precum o carte care s-a terminat si isi inchide copertile".

Initial a incercat sa dezminta zvonurile conform carora el se afla in tratamente contra bolii nemiloase, cancerul, la New York.

Nu isi dorea ca lumea sa stie ca sufera de cancer, insa in 1982 Paul a recunoscut ca stie ca este bolnav de 18 luni. Associated Press cita la acea vreme: "Este o forma de cancer cu care are de gand sa negocieze. Paul este un adevarat luptator".

In luna august, Newman a incheiat sedintele de chimioterapie si si-a anuntat familia ca isi doreste sa isi gaseasca sfarsitul acasa.

Lui Paul ii placeau cursele si masinile, fapt pentru care incerca sa imbine utilul cu placutul. De cateva ori a castigat campionate nationale de curse de masini.

Paul Newman a avut trei copii din primul mariaj cu Jackie Witte (fiul sau Scott a murit de supradoza de droguri). In 1958 s-a casatorit cu Joanne Woodward, care i-a daruit trei fete.

Cuplul a trait o viata frumoasa la Hollywood, la ferma lor de langa Westport. Paul Newman a fost devotat sotiei si familiei. Cand a fost intrebat ce crede despre infidelitate, el a raspuns: "De ce sa te duci dupa un hamburger cand ai acasa friptura?".

Foto: Mediafax