Paula Chirilă, în ipostaze inedite la emisiunea “Ie, Românie”

De: Cristiana Trifu / 28.03.2018, 14:29
Paula Chirilă, în ipostaze inedite la emisiunea  “Ie, Românie”
O moldoveancă, actriţa Paula Chirilă, şi un ardelean, muzicianul Dan Helciug, cutreieră satele din Muntenia, ca să descopere cele mai frumoase şi mândre fete din regiune şi cei mai talentaţi localnici, vineri, 30 martie, de la ora 20.00, într-o nouă ediţie “Ie, Românie”, prezentată de Mircea Radu, la Antena 1.

Ocazie cu care, în cele două zile de căutări prin satele munteneşti, Paula învaţă să mâne calul înhămat la căruţă. “Mi-a fost un pic teamă, pentru că mie mi-e frică de cai dar, până la urmă, am luat hăţurile şi m-am descurcat”, spune aceasta.

La rândul său, Dan Helciug va demonstra la “Ie, Românie” că ştie să cânte la caval. De altfel, el spune că se pricepe să cânte şi la alte instrumente de suflat, precum tilincă, cimpoi şi tâlv. “Am comandat acest caval la un meşter popular din Sf. Gheorghe. Am învăţat să cânt singur la el, în trei luni de zile. Sunt un autodidact. Dar intenţionez să iau nişte lecţii de la Gelu Voicu (n.n. cunoscut interpret de muzică populară)”, spune el.

În căutările sale prin satele munteneşti, Dan Helciug a fost însoţit de o mică prietenă, o păpuşă mică şi cu părul roşu, pe care a purtat-o pe umărul stâng. “Ea este aspiratorul meu de gagici”, spune acesta, amuzat. “Oricum, cred că a fost destul de ciudat pentru oamenii aceia să îl vadă pe unul de doi metri, cu o căciulă roşie pe cap şi o păpuşă pe umăr, că le intră în curte şi îi întreabă dacă au fete frumoase în bătătură”, mai spune acesta.

După ce găsesc fete frumoase şi harnice şi talente autentice, vineri, la “Ie, Românie”, Paula Chirilă şi Dan Helciug au misiunea să le convingă să vină la preselecţii. În urma preselecţiilor, fiecare dintre cele două vedete va alege câte trei fete cu care va intra, a doua zi,  în finala “Ie, Românie” – Muntenia. Finala jurizată de Andreea Bălan, Nicolai Tand şi Cosmin Seleşi, veniţi special de la Bucureşti, va desemna cea mai frumoasă fată din Muntenia şi cel mai talentat localnic din această regiune.
Ce fete şi talente au descoperit Paula Chirilă şi Dan Helciug în căutările lor prin satele din Muntenia, telespectatorii Antenei 1 vor vedea vineri, 30 martie, de la ora 20.00, într-o nouă ediţie “Ie, Românie”, prezentată de Mircea Radu.